Tilaa
Jutut

Perinteiset purjelaivat valloittavat Helsingin Eteläsatamassa viikonvaihteessa

Perinteistä purjelaivapäivää vietetään jälleen Sunnuntaina Helsingin Eteläsatamassa.

09.10.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Vanhat purjealukset komistavat Helsingin Eteläsatamaa jälleen sunnuntaina, kun Perinteistä purjelaivapäivää vietetään 32. kerran. Kaikkiaan 14 Suomen suurista purjelaivoista saapuu silloin Helsinkiin pitämään ”avoimien ovien päivää”. Alukset saapuvat eripuolilta maamme rannikkoa ja ovet ovat yleisölle avoinna sunnuntaina kello 10-16.

Purjelaivojen lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua myös alusten miehistöihin. Sekä aluksilla että laiturilla on tarjolla muun muassa kahvia, pullaa, lohisoppaa ja saaristolaismusiikkia.

Tapahtuma käynnistyy jo lauantaina, kun perinnelaivat starttaavat iltapäivällä Tervasaaren Tynnyri -nimiseen purjehduskilpailuun. Lähtölaukaus ammutaan merellä ja tarkempi lähtöaika ja reitti määräytyvät vallitsevien tuuliolosuhteiden mukaan. Alusten maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan noin kello 15-16 aikaan. Kisan päätyttyä perinnelaivat tekevät paraatikierroksen Eteläsatamassa. Paras paikka seurata niin kilpailua kuin ”Purjeiden paraatia” on Kaivopuiston ja Katajanokan rannoilla.

Eteläsatamassa alukset ovat kiinnittyneinä Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön myös sunnuntaina.

Helsingin Purjelaivasatamayhdistyksen järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue myös nämä

X