Tilaa
Arvostelut

Perämeri – 500 vuotta meritietä pohjoiseen

24.01.2023

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaSuomen Majakkaseura
Hinta38/48 €

Suomen Majakkaseura on jo vuosia tehnyt tärkeää työtä majakoidemme eteen. Yhdistys ei ole ainoastaan pyrkinyt säilyttämään majakkarakennuksia, vaan se on tallettanut niihin liittyvää kulttuuriperintöä eri muodoissa. Majakkaharrastajien yhdyssiteenä toimiva yhdistys on historiansa aikana kustantanut jo useita korkealaatuisia merenkulusta kertovia tietokirjoja kummallakin kotimaisella kielellä.

Aikaisemmat teokset ovat keskittyneet lähinnä majakoihin ja muihin merenkulun turvalaitteisiin, mutta nyt vuorossa on kokonaisen maantieteellisen alueen laajempi historia. Uusi teos käsittelee Perämeren merellistä historiaa 1500-luvulta lähtien.

Perämeri 500 vuotta meritietä pohjoiseen -teoksen aihepiiri ulottuu Kokkolan Krunnista Tornioon. Kirja luo laajan kuvan Perämeren historiasta, kuten kaupankäynnistä, merenkulusta, satamista sekä alueen luonnonoloista.

Teos on hieno uusi avaus merihistorian saralla. Teksti on asiantuntevaa ja kuvat avaavat alueen rikasta historiaa lukijalle erinomaisella tavalla.

Suomen Majakkaseura

Lue myös nämä

X