Tilaa
Uutiset

Pelastusalusten pyhäinpäivän paraati 6.11.

01.11.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Pelastusalusten paraati 2009 

Suomenlahden vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 6. marraskuuta.

Pelastusalukset lähtevät ohimarssille Hernesaaren kärjestä pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla klo 12.00 ja tekevät merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen.

Paraatiin osallistuvat alukset ovat ohimarssijärjestyksessä PR Jenny Wihuri (Meripelastusasema 1, Helsinki), PV Kotka (Kotka), PV Rautauoma (Helsinki), PV Aktia (Porkkala), PV Mikrolog II (Espoo), PV Degerby (Loviisa), PV Ajax (Tammisaari), PV Nihti (Helsinki), PV Reijo (Bågaskär), PV Bogge (Espoo), PR Mc Elliot (Porvoo) ja PR Russarö (Hanko).

Alusparaati liittyy perinteiseen merenkulkujärjestöjen pyhäinpäivän kunniakäyntiin merenkulkijoiden muistomerkille.

Tänä vuonna paraatissa on ensimmäistä kertaa mukana myös Meripelastusseuran nuorisokurssilaisia. 9-15-vuotiaat nuoret tulevat Helsingin ja Porkkalan yhdistysten nuorisoryhmistä ja miehittävät PV Reijon partaan lipputervehdyksen ajaksi.

Paraatin jälkeen alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Pakkahuoneen ja Vironaltaan laitureihin, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin klo 13:30-15:00.

Jenny Wihurin pentterissä on perinteiseen tapaan kahvipannu kuumana.

Jennyltä voi myös ostaa muistoksi Meripelastusseuran maskotin, Meripelastuskoira Köpin, ja samalla tukea vapaaehtoista meripelastustyötä.

Lisätietoja: www.meripelastus.fi

 

 

Lue myös nämä

X