Tilaa
Uutiset

Paksuniemi vuoden vierassatama 2013

09.02.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Satamat

Vuoden vierassatama 2013 -äänestyksen voitti rääkkyläläinen Paksuniemi.

Melkein kaikki (95%), jotka ilmoittivat vierailleensa Paksuniemessä, pitivät sitä kesän parhaana satamana. Perusteluissa tuli esille sataman henkilökunnan palvelualttius, sekä sataman myönteisyys veneilijöiden lemmikkieläimiä kohtaan.

Rento meininki

Paksuniemen satamakahvilan yrittäjät Tomi Helanne ja Jouni Honkanen ovat tunnustuksesta iloisesti yllättyneitä. He kiittävät Rääkkylän kuntaa, joka investoi uudet satamalaiturit sekä karavaanipaikat. Muuten Paksuniemeä on herätetty henkeen pienellä budjetilla, luovalla mielikuvituksella sekä talkoohengellä.

Vierassatama sai kunnian lisäksi 5 000 euron palkinnon, jolla se voi edelleen kehittää satamansa toimintaa.

Paksuniemen monipuoliset satamapalvelut pelaavat ja saunat lämpiävät jäiden lähdöstä syyskuun lopun sadonkorjuujuhliin saakka.

– Meillä on rento meininki ja vieraiden kanssa tullaan tutuksi. On tärkeää, että satamaisäntä on aina paikalla, painottavat yrittäjät.

Paksuniemestä ei olla kehittämässä massapaikkaa, vaan jatkossakin yrittäjät panostavat hyvään palveluun, maittaviin ruokiin, laadukkaisiin esiintyjiin ja karaoke-iltoihin. Kahvilassa on erikoisuutena laadukas lomalukemiston kierrätyskirjasto ja tietysti päivän lehdet ja langaton netti.

Tulevaksi kaudeksi kahvilan terassi laajenee ja niemen kärkeen rakennetaan rantapromenadi. Veneilijöiden palaute ja kehitysideat ovat tärkeitä ja viime kesän palautteiden pohjalta ensi kesänä grillauskatokseen saadaan tuulensuojat, alueelle suunnitellaan pieni koirapuisto ja langaton netti tulevat koko satama-altaaseen viimeistään kaudelle 2014, yrittäjät kertovat.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn satamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnan kahdelle satamalle, Suomenlinnalle ja Lootholmalle.

Aiemmin palkitut vierassatamat

 

Lue myös nämä

X