Tilaa
Uutiset

Päijännepurjehduksen reitti muuttui

19.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Päijännepurjehdus

Ensi viikonloppuna 22.-24.7. purjehdittavan perinteisen Päijännepurjehduksen reittiä muutettiin.

39-vuotisen historiansa aikana Päijännepurjehduksen lähtö- ja maalisatamat ovat muuttuneet, kuten tänäkin vuonna, kun pohjoisen maalisatamaksi tuli Korpilahti. Vielä viikko ennen kilpailua myös reittiä muutettiin.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan reitin piti kulkea Kärkisten salmessa sekä pohjoiseen että etelään. Väylän kapeudesta ja karikkoisuudesta johtuen reittiä muutettiin niin, että se tekee etelämpänä Tehinselällä lenkin ja Korpilahdelle saavutaan sujuvasti ilman kohtaavaa liikennettä.

– Reitti on aiheuttanut sekä positiivista että negatiivista palautetta. Negatiivisen palautteen suurimpana perusteluna on ollut merkitsemättömän reitin riskit. Kilpailun järjestäjän ensimmäisenä periaatteena on turvallinen kilpailu, emmekä halua vaarantaa veneitä, veneiden miehistöistä puhumattakaan, kilpailunjohtaja Olli Ahonen kommentoi reittimuutosta.

Synsam Päijännepurjehdukseen oli määräaikaan eli maanantaihin 18.7. mennessä ilmoittautunut 117 venettä. Jälki-ilmoittautuneet mukaan lukien järjestäjät odottavat venemäärän nousevan noin 150:een.

Lisäksi samana viikonloppuna omaa kilpailuaan PäijänneRaidia Etelä-Päijänteellä käyvät F-18 katamaraanit.

Synsam Päijännepurjehdus -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Veneseura ry sekä Lahden Purjehdusseura ry.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X