Tilaa
Uutiset

Optimistien MM: Suomalaisille menestystä Malesiassa

26.01.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Sakari Pesola

Optimistijollien maailmanmestaruuskisat Malesian Langkawissa osoittivat, että optimistijollapurjehduksen taso on noussut Suomessa kohisten viime vuosina.

15 lähdön kisassa parhaista suorituksista vastasivat ensimmäiseen MM-kisaansa osallistunut Felix Malm EPS (51:s) ja viimeistä kauttaan optareissa purjehtinut Julia Toroi ESF (54:s). Seuraavina olivat Tom Wendt HSS (130:s), Monika Mikkola ESF (159:s) ja Risto Pesola TP (166:s)

Optimistijollien maailmanmestaruuden voitti Thaimaan tyttö Noppakao Poonpat. Kovatasoiseen kilpailuun osallistui kaikkiaan 231 purjehtijaa 55 maasta.

Loistava menestys myös 43 maan joukkuekilpailussa nosti Suomen joukkuepurjehduksen kahdentoista parhaan maan joukkoon. Joukkuekisassa päihitimme mm. koviksi tiedetyt Brasilian ja Argentiinan.

Langkawin olosuhteet olivat suomalaisille haastavat vuorovedestä johtuneesta jatkuvasti muuttuvasta virrasta ja arvaamattomista tuulista johtuen. Paikalliset kevyet aasialaiset olivat lyömättömiä ja 10 parhaan joukossa oli kaikkiaan seitsemän lähialueen purjehtijaa.

Top 100:ssa oli 37 eurooppalaisia, joista vain neljä Pohjoismaista, heistä puolet siis Suomesta. Suomi oli selkeästi paras Pohjoismaa ja kahdeksas Euroopan maa. Taakse jäivät mm. sellaiset perinteiset purjehdusmaat kuin Englanti, Ranska ja Kreikka.

Pitkäjänteinen valmennustyö jota brasilialainen HSS:n päävalmentaja Leonardo Santos on tehnyt kokeneimpien optimistipurjehtijoidemme parissa, alkaa nyt toden teolla kantaa hedelmää. 

Tulokset ja seuranta: www.optiworld.org

Teksti ja kuva: Sakari Pesola

Kuvassa vasemmalta Far East -veneiden markkinointipäällikkö Ellen Jiao, Tom Wendt, Monika Mikkola, Julia Toroi, HSS:n päävalmentaja Leonardo Santos, Risto Pesola ja Felix Malm.

 

 

 

 

Lue myös nämä

X