Tilaa
Jutut

Odotetun Cortex-yhdistelmälaitteen toimitukset alkoivat viimein

Cortex on muotoilultaan aivan uudenlainen verrattuna perinteisiin vhf-puhelimiin ja todella monipuolinen ominaisuuksiltaan.

30.09.2020

KirjoittajaTomi Peurakoski

Uusiseelantilaisen Vesper Marinen meri-vhf-puhelimen ja ais-transponderin Cortex-nimistä yhdistelmälaitetta on hehkutettu alan lehdistössä jo vuoden päivät. Vasta heinäkuussa laite sai kuitenkin sertifiointihyväksynnät kuntoon, jonka jälkeen toimitukset kauppoihin on aloitettu.

Cortex on muotoilultaan aivan uudenlainen verrattuna perinteisiin vhf-puhelimiin ja todella monipuolinen ominaisuuksiltaan. Ais-lähetin/vastaanottimen avulla laite hälyttää, mikäli venettä uhkaa yhteentörmäys. Laitteesta löytyy luonnollisesti myös MOB-hälytys.

Hienona ominaisuutena on veneen valvonta. Kännykkään asennettavan sovelluksen avulla veneen laitteita ja sijaintia sekä ankkurin pitoa voidaan valvoa vaikka kotisohvalta käsin. Osa ominaisuuksista on ilmaisia, mutta osa vaatii kuukausimaksun toimiakseen.

Cortex koostuu veneen uumeniin asennettavasta keskusyksiköstä sekä television kaukosäädintä muistuttavasta käsikapulasta. Yhteydenpitoon ulkomaailmaan vaaditaan lisäksi sim-kortti mobiilidataa varten.

Hintaa laitteella on noin 2300 euroa, ja lisätietoja löytyy valmistajan verkkosivuilta täältä.

Lue myös nämä

X