Tilaa
Testit

Oceanis Yacht 60 – Huvilasta asunnoksi

Kun elegantti asuminen, nautittava purjehdus ja vapaus liikkua kaikilla merillä ovat yhtä tärkeitä, Oceanis Yacht 60 on kiinnostava mahdollisuus.

12.03.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaAndreas Lindlahr

Beneteaun ensimmäiset Yacht-mallit kummastuttivat. Miksi ihmeessä sarjavalmistaja ryhtyy tekemään räätälöityjä premiumpursia?

Varmasti taitoja löytyy, kun kyse on maailman suurimmasta veistämöstä. Mutta kun sen menestys perustuu tehokkaan sarjatuotannon osaamiseen.

Reilussa viidessä vuodessa Yachtien idea on kirkastunut sekä Beneteaulle itselleen, että ulkopuolisille. Uusin versio Oceanis Yacht 60 osoittaa selvästi, ettei vaikka se on kooltaan, laadultaan ja olemukseltaan veistämön lippulaiva, se ei yritä olla ensisijaisesti luksuspursi. Tavoite on monisyisempi, ehkä käytännöllisempikin.

Runkomuodoissa on enemmän kuin häivähdys piirteitä Roberto Biscontinin kisapursista. Pysty keula on kohtalaisen, vaan ei dramaattisen täyteläinen vesilinjan yläpuolelta ja terävämmin leikkaava pinnan alla. Leveys tuo nostetta keskiveneeseen, mutta palteita ei ole. Perä on leveä kannella, mutta melko kapea vesilinjassa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X