Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset Singaporessa: Niki Blässar nousussa

23.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Niki Blässar 

Nuorten olympiaregatassa purjehdittiin maanantaina kaksi lähtöä. Suomalaisasetelmat ovat edelleen varsin hyvät sekä tyttöjen että poikien puolella.

Viikonloppu kului Singaporessa purjehtijoiden osalta rannassa. Sunnuntain suunnitelmissa olleen välipäivän lisäksi lauantain kisat peruttiin tyynen sään vuoksi.

Maanantaina National Sailing Centerissä päästiin jälleen tositoimiin. Päivän aikana sekä tytöt että pojat saivat kisattua kaksi starttia suomalaisluokka Byte CII:ssa. Kolmas lähtö aloitettiin, mutta jouduttiin keskeyttämään.

Niki Blässar jatkaa tasaista nousuaan kohti kärkeä. Maanantaina hän purjehti sijat 5 ja 2. Blässar on nyt yhteispisteissä 7:s. Kisaa johtaa itävaltalainen Lara Vadlau.

– Tähän saakka paras päivä. Taktiikka osui kummassakin startissa kohdalleen. Harmittaa, kun vika lähtö keskeytettiin. Molemmilla, Kaarlella ja minulla, oli pahimmat kilpakumppanit siinä vaiheessa kaukana takana, Niki Blässar kertoo.

Neljän kärki on kuuden pisteen sisällä. Maanantain kilpailuihin kokonaistilanteen kärjessä lähtenyt Kaarle Tapper joutui luopumaan toistaiseksi ykköspaikastaan. Päivän lähdöt toivat sijoitukset 11 ja 8. Kokonaiskisassa hän on nyt 4:s.

– Tänään oli nousujohteista purjehdusta. Nousin tasaisesti lähdöissä. Tuulet olivat tänään vaihtelevia ja vaikeita 0-6 m/s, Tapper kommentoi.

Tuuliolojen vuoksi nuorten olympiaregattaa joudutaan typistämään ainakin neljällä lähdöllä. Lauantaille suunnitellut kolme lähtöä siirrettiin maanantaille ja vastaavasti maanantain lähdöt tiistaille. Ainakin tiistaille alun perin kaavaillut kolme lähtöä ja maanantaina keskeytetty yksi lähtö joudutaan siis perumaan kokonaan.

Finaali on tarkoitus purjehtia keskiviikkona.

Kisakuulumisia voit lukea myös Niki Blässarin blogista

Lisätietoja

Kuva: SYOGOC/Imran Ahmad
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X