Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset Singaporessa: Kaksijakoinen purjehduspäivä

18.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Nuorten olympialaiset

Suomalaiset Byte CII -purjehtijat Niki Blässar ja Kaarle Tapper ovat jatkaneet purjehduksia Singaporessa. Päivän lähtöjä jouduttiin lykkäämään kisa-alueen yli pyyhkäisseen ukkosrintaman vuoksi.

Tiistaina kisat hienosti avannut Kaarle Tapper aloitti keskiviikon hyvin.

– Ensimmäinen lähtö meni nappiin. Pääsin startin jälkeen hyvin vapaisiin tuuliin, kolmannen sijan lähdöstä napannut Tapper kertoo.

Toinen lähtö sen sijaan oli hankala ja päättyi Tapperin osalta 20:nneksi. Kokonaispisteissä hän on nyt 5:s. Poikien kisaa johtaa toista päivää Just van Aanholt Alankomaiden Antilleilta.

Niki Blässar onnistui keskiviikkona parantamaan otteitaan.

– Tänään meni paremmin kuin eilen, oli enemmän itseluottamusta, Blässar toteaa.

Ensimmäisessä lähdössä Blässar onnistui startissa ja oli kuudes. Toisessa lähdössä hän oli 16:s. Blässarin kokonaissijoitus nousi eilisestä pari sijaa. Hän purjehtii nyt 18:ntena.

– Hyvää ja huonoa purjehdusta tänään, hyvät ensimmäiset purjehdukset molemmilta, valmentaja Markko Tapper summaa päivän annin.

Nuorten olympiaregatan purjehdusolosuhteet ovat osoittautuneet varsin haastaviksi. Keskiviikkoaamupäivän purjehduksia lykättiin kaatosateen ja ukkosen osuttua kisapaikan ylle. Myös kevyet tuulet ja vaihteleva virtaus kisa-alueella ovat tuoneet haasteita nuorille purjehtijoille kisojen ensimmäisinä päivinä. Vain harvalla kärkipurjehtijoista on neljästä purjehditusta lähdöstä tasainen sarja huippusuorituksia.

Torstaina purjehtijoilla on edessä välipäivä. Perjantaina Byte CII -luokassa purjehditaan kolme lähtöä kummassakin sarjassa.

Kisakuulumisia voit lukea myös Niki Blässarin blogista

Nuorten olympiaregatta purjehditaan 17.-25. elokuuta.

Lisätietoja

Kuva: SYOGOC/Imran Ahmad
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X