Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset: Kaarle Tapper mitalipurjehduksiin

24.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Kaarle Tapper 

Singaporen olympiaregatassa purjehdittiin tiistaina viimeiset lähdöt ennen finaalia. Ensimmäistä kertaa kisojen aikana saatiin purjehdittua kaikki kolme päivälle suunniteltua lähtöä.

Suomalaisten asemat finaaliin lähdettäessä ovat varsin jännittävät. Kun kaikkiaan 11 lähtöä on purjehdittu, on Kaarle Tapper kolmas vain pisteen päässä toisena olevasta Saksan Florian Haufesta. Kisaa johtaa Yhdysvaltain Neitsytsaarten Ian Barrows. Tänään Tapper purjehti sijoitukset 14-9-2.

– Kaksi ensimmäistä lähtöä eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisessä lähdössä peräsimeeni tarttui vedessä kellunut narunpätkä, joka hidasti menoa. Rata-alueella oli muutenkin paljon roskaa. Viimeisessä lähdössä reitinvalinnat onnistuivat ja oli helppo purjehtia muiden edellä, Tapper kertoo.

– Vedetään ihan täysillä, toteaa Tapper taktiikakseen viimeistä kisaa varten.

Niki Blässarin päivän kolmeen lähtöön mahtui niin hyviä kuin heikompiakin startteja. Päivän sarja 12-17-8 pudotti Blässaria hieman kokonaistuloksissa. Hän on nyt 8:s. Tyttöjen kisaa johtaa edelleen Itävallan Lara Vadlau.

– Kolmas startti meni ihan ok ja koko lähtö myös. Kaksi ensimmäistä lähtöä meni tosi huonosti. Huomenna täysillä vaan, Blässar summaa tunnelmansa.

Valmentaja Markko Tapperin mukaan päivän purjehdusolosuhteet olivat jälleen vaikeat. Kaiken kaikkiaan kisapaikan kevyt tuuli ja suuri aallokko suosivat etenkin pienikokoisia purjehtijoita.

Kaikkien aikojen ensimmäiset nuorten olympiamitalit purjehduksessa ratkaistaan huomenna. Finaalipurjehdusten on tarkoitus alkaa noin kello kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Kisakuulumisia voit lukea myös Niki Blässarin blogista

Lisätietoja

Kuva: SPH-SYOGOC/John Heng
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X