Tilaa
Uutiset

Nuokon veneilytapahtuma 3.7.

01.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

 Ulko-Nuokon veneilytapahtuma 2010

Syksyllä 2008 Ilmari Jokinen ja Timo Hyle ideoivat Nuokon saarille itäisen Suomenlahden veneily- ja pursiseuroille yhteisen veneilytapahtuman. Lähtökohtana oli järjestää navigointi- ja purjehduskilpailu sekä yleisötapahtuma ”ulkosaaristossa”.

Seurat Virolahdelta Kotkaan lähtivät mukaan hankkeeseen, josta päätettiin tehdä vuosittainen. Tavoitteena on Nuokon saarien kehittäminen veneilykeskukseksi, jonka lähtökohta on luonto eivätkä matkailupalvelut.

Nuokon saaret ovat itäisen Suomenlahden kauneimpia. Ne ovat Haminan kaupungin omistuksessa ja kaavoitettu virkistyskäyttöön. Ulko-Nuokon uuden laiturin ansiosta on nyt entistä paremmat mahdollisuudet tutustua tähän saariston helmeen. Laituritilaa on noin 50 veneelle. Grillikatoksia ja vessoja on käytössä kaksi.

Ohjelma:
klo 11:00 navigointikilpailun kipparikokous
klo 12:00 yleisötapahtuma alkaa
klo 12:00 navigointikilpailun lähtö
klo 12:30 purjehduskilpailun kipparikokous
klo 14:00 purjehduskilpailun lähtö
klo 17:00 yleisötapahtuma päättyy
klo 18:00 palkintojen jako

Navigointi- ja purjehduskilpailun seuraaminen onnistuu erinomaisesti saaren eteläkärjen korkeilta kallioilta. Kilpailun aikana on paikalla asiantuntija, joka selostaa kilpailujen kulkua sekä sääntöjä. Yleisötapahtumassa esitellään järjestävien seurojen toimintaa.

Tapahtuman järjestäjät ovat Haminan Pursiseura ja Kotkan Pursiseura, Vehkalahden Veneseura, Kymen Navigaattorit, Klamilan Veneilijät ja Virolahden Pursiseura. Tapahtumaa tukevat Haminan Energia Oy ja Winwind Oy sekä Kotka-Hamina-seudun kehittämisyhtiö Cursorin sekä molempien kaupunkien matkailutoimistot.

Lisätietoja antaa Ilmari Jokinen, puh. 040 515 9482, ilmari.jokinen@pp.inet.fi

Ulko-Nuokon veneilytapahtuma 2010

Lue myös nämä

X