Tilaa
Uutiset

Nordic Youth Sailing Championships, Sønderborg: Kovatasoinen Suomen optarijoukkue Tanskaan

23.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Berit Virtanen-Thewlis

Sunnuntaina alkavissa optimistijollien Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sønderborgissa Tanskassa on mukana peräti 40 suomalaista nuorta purjehtijaa.

– Meillä on ensimmäistä kertaa miesmuistiin täysi edustusjoukkue matkassa, mikä kertoo seuroissa tehdystä jollapurjehduksen kehitystyöstä, kertoo Suomen Optimistijollaliiton valmennusvastaava Mini Winqvist mielissään.

– Optimistiluokan tietoinen kasvatus Suomessa viime vuosien aikana on lisännyt purjehdukseen innostuneiden nuorten määrää, mutta myös nostanut maassamme tehtävän valmennuksen tasoa. Tulokset alkavat näkyä jo kansainvälisissäkin kisoissa, jatkaa Winqvist.Vapaaehtoisvoimien hieno ponnistus

Optimistien PM-joukkueen johtaja Juha Tammela on tyytyväinen ennakkojärjestelyjen onnistumiseen.

– Tasokas edustusjoukkueemme on valmistautunut koitokseen perusteellisesti ja kokeneimmilta purjehtijoiltamme voimme odottaa hyviä suorituksia, sanoo Tammela, jonka ohjauksessa yli satahenkinen matkaseurue edustaen 12 seuraa aina Oulusta eteläisimpään Suomeen on järjestäytynyt tulevaan kisaviikkoon.

– Matkassa on nuorten alle 16-vuotiaiden purjehtijoiden lisäksi paljon heidän perheitään, jotka ovat osallistuneet myös järjestelyihin jo useamman viikon ajan, kuvailee Tammela kisamatkan hyväksi tehdyn mittavan ponnistuksen laajuutta.Kovatasoinen joukkue

Tulevan kisaviikon aikana käydään optimistiveneluokassa sekä henkilökohtaiset että myös joukkuekisat.

Alkuviikosta pidetyllä valmistavalla leirillä Espoon Pursiseuralla hiottiin kisataitoja nelihenkisen valmentajaryhmän johdolla. Valmentaja Matilda Ajanko Suomen Purjehdus ja Veneilyliitosta toteaa joukkueen olevan tänä vuonna tasaisemman tasoltaan kuin aiemmin, ja tulee kisaamaan hyvin tasavertaisesti muiden pohjoismaisten purjehtijoiden kanssa.

– Optimistiluokan taso on korkea kaikissa Pohjoismaissa, joten jokainen lähtö tulee olemaan täynnä jännitystä kärkisijojen osalta.

Tanskassa pidettävissä PM-kisoissa on optimistijollien lisäksi suomalaisia purjehtijoita myös Zoom8-, Laser- ja E-jollaveneluokissa. Tanskassa kisaa 60 suomalaispurjehtijaa.

Kilpailulähdöt alkavat tiistaina ja mestarit palkitaan ensi perjantaina.

Lisätietoja

Lähde: TaPSin ja PM-joukkueen tiedotus
Kuva: Berit Virtanen-Thewlis

 

Lue myös nämä

X