Tilaa
Jutut

ARC 2019: Nopeimmat ohi puolivälin krouvin

Kaikki suomalaispurret ylittävät Atlanttia mukavaa vauhtia, vaikka osalla aikaa 2 700 merimailiin tulee menemään melkein kaksi kertaa enemmän kuin toisilla.

03.12.2019

KirjoittajaPasi Nuutinen

Kun matkaa Atlantilla on taitettu viikko, välimatkat koko fleetin sisällä ovat levinneet huimasti. Totta kai, sillä veneet ovat hyvin erilaisia luokkien sisälläkin, saati niiden välillä.

Maanantaina kärjessä purjehtineella sveitsiläisellä katamaraanilla Allegra oli enää reilut tuhat merimailia maaliin. Sen sijaan pahasti lähdöstä myöhästynyt saksalainen Milena Bonatti oli vasta jättänyt Grand Kanarian horisonttinsa taakse.

Kaikki suomalaisveneet ja -miehistöt ovat jo ohittaneet 2000 jäljellä olevan mailin rajapyykin. Ripeimmin on kulkenut Niko Puninin katti Elektra, jolla on St. Lucialle hädin tuskin 1400 mpk matkaa. Satakunta mailia taempana Purjelaivasäätiön Vahine johtaa Cruising B -luokkaa ja brittilipun alla kahta suomalaista kuljettava Scarlet Oyster Racing B:tä. Matkassa St. Lucialle niillä on vain muutaman mailin ero, vaikka ulapalla ne tuskin toisiaan edes havaitsevat.

Hyvää kyytiä ajaa myös Another Brick neljäntenä Cruising D -luokassa ja reilut 1 600 mailia maalista. Selvästi näistä perässä ovat Ranskan lipun alla suomalaisporukan seilaama Bianco, Naantalin meripartiolaisten Tokka-Lotta II ja one-off pursi Ea, joka solakkalinjaisena joutunee antamaan odottamattoman paljon tasoitusta modernimmille rungoille, kun purjehditaan kevyehkössä pasaatituulessa myötäiseen.

Lue myös nämä

X