Tilaa
Uutiset

Nirkolle sopivat olosuhteet – Lindgreneillä vauhti hukassa

29.05.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Medemblik_20100528 

Tasainen, reipas tuuli suosi Tapio Nirkkoa. Hänen päiväänsä mahtui perjantaina kaksi lähtöä; lopputuloksina sijat 7 ja 6, mikä pitää Nirkon sijalla 10.

– Tuuli oli voimakkaampi tänään ja samalla tasaisempi verrattuna edellispäiviin. Luonteeltaan lähdöt olivat samankaltaisia keskenään ja molemmissa kärki oli suhteellisen tasainen. Lähinnä pienet taktiset ratkaisut tekivät eron. Oma venevauhti oli kaikkiin suuntiin hyvä ja muutenkin oma suoritus oli hanskassa, Tapio Nirkko kertoo päivästään.

Tuuli Petäjä lautaili kolmessa lähdössä kaksi 9. sijaa ja epäonnistui kolmannessa jääden sijalle 30. Yhteistuloksissa hän on 13:s.

Reippaampi keli oli 470-luokan Lindgrenin veljeksille ongelmallinen. He purjehtivat sijat 22, 33 ja 26, eli he putosivat lopputuloksissa 20:nneksi.

– Kovassa tuulessa vauhtimme ei riittänyt pysymään goldfleetin kärjen tahdissa. Vauhtiongelmaan pitää löytää parannuskeino nopeasti, toteaa 470-valmentaja Petri Leskinen.

Fredrik Westman on perjantaina, seitsemän lähdön jälkeen goldfleet-tahdissa 28:s.

49er-luokalle tuuliolosuhteet olivat kaikin puolin kunnossa ja Medemblikin vesillä käytiin hyvät kisat.

Päivän neljässä lähdössä Lauri Lehtinen ja Kalle Bask napsivat napsi sijat 1, 15, 3 ja 14 ja on nyt kokonaistilanteessa 46:s. 49er-tiimin vauhtia haittasi yhä toipilas kippari.

Silja Lehtinen naisistoineen kisasi kolme lähtöä hopealohkossa ilman voittoja. Lauantaina on vielä kaksi lähtöä.

Delta Lloyd regattaan osallistuu 707 purjehtijaa 53 maasta. Ensimmäiset karsintalähdöt purjehdittiin keskiviikkona 26.5. ja viimeiset mitalipurjehdukset ratkeavat sunnuntaina 30.5.

Lisätietoa ja tuloslistat

Kuvat: Delta Lloyd Regatta/Thom Touw
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X