Tilaa
Uutiset

Nirkolle pronssia, Tenkanen neljäs

07.04.2015

KirjoittajaKiti Westerback

Finnjollapurjehtija Tapio Nirkko sijoittui kolmanneksi Palma de Mallorcan kovatasoisessa regatassa. Hän oli mitalilähdössä kymmenes.

– Sain ihan hyvän startin, mutta sen jälkeen yksi tuulenkääntymä jäi minulta huomaamatta ja jäin ensimmäisellä osuudella vähän jalkoihin. Päivä oli pikkuisen tahmea, mutta viikko kokonaisuutena hyvä, Nirkko arvioi.

– Oli kiva aloittaa kausi pärjäämällä näin hyvin maailman huippuja vastaan. Palkintopallisijoja ei ole tullut viime aikoina liikaa, suomalainen virnisti.

Finnjolla-luokan voitti Iso-Britannian Giles Scott.

Tenkanen neljäs

Tuula Tenkanen sijoittui Laser radialin lopputuloksissa neljänneksi mitalilähdön kuudennen sijansa ansiosta. Tenkasella oli hyvät mahdollisuudet nousta kolmanneksikin, mutta hän luuli ottaneensa varaslähdön ja varmisteli siksi palaamalla lähtölinjalle.

– Otin hyvän startin, mutta tuli yksittäinen takaisinkutsu ja luulin sen tarkoittavan minua. Jälkeenpäin kuulin, että en ollutkaan yli lähtölinjan. Sitten tuli aika paljon kirittävää, Tenkanen sanoi.

– Onneksi tuuli oli kääntyilevä, ja onnistuin nousemaan lopulta kuudenneksi.

Laser radial -luokan paras oli Belgian Evi Van Acker.

Päävalmentaja Sari Multala iloitsi Nirkon ja Tenkasen menestyksestä.

– Palma on ehkä jopa vuoden suurin kilpailu, joten Tapio on osoittanut kuuluvansa maailman huippuihin purjehtimalla tasaisen hyvin koko kisan. Tämä antaa todella hyvät lähtökohdat viimeiseen vuoteen kohti Rioa.

– Tuula on myös purjehtinut hyvin, vaikka hänen keskittymisensä Palmalla olikin lähtöharjoittelussa, Multala kommentoi.

Seuraavaksi Hyèresissä

Match race -luokan olympiapronssimitalisti Mikaela Wulff on päässyt uuden kipparinsa Niki Blässarin kanssa hyvään vauhtiin naisten 470-luokassa. He ovat purjehtineet yhdessä vasta nelisen kuukautta, joten 23. sija ja paikka maailmancupiin oli heiltä kelpo suoritus.

– Veneemme kulkee hyvin, ja taktiikkakin oli aika onnistunut. Niki istui 470-veneeseen ensimmäistä kertaa marraskuussa, ja nyt hänellä on jo köydet ja koko vene hallussa. Ihan uskomatonta, Mikaela Wulff kiitteli Blässaria.

Kaksikko varmisti paikkansa Hyèresin maailmancupiin, mutta tuntumaa maailman kärkeen he saivat kattavasti jo Palmassa.

– Olimme ensimmäisessä lähdössä ylämerkillä neljäntenä ja toisessa kuudentena. Vaikka sen jälkeen putosimme molemmissa, oli tärkeä huomata, että pystymme ajoittain jo olemaan kärkijoukossa, Blässar sanoi.

Tuuli Petäjä-Sirén oli lopulta 20:s.

– Sain paikan Hyèresin maailmancupiin, joten siinä mielessä tavoitteeni täyttyi. Tasaisella ja kevyellä tuulella vauhtini oli hyvää, mutta kovalla kelillä pää ei pysynyt mukana. Lisää vain kisarutiinia, ja uskon asian korjaantuvan pian, yksivuotiaan tyttären äiti mietti.

Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat päätöspäivänään 470-luokassa neljänneksi ja seitsemänneksi, minkä ansiosta he nousivat 15:nneksi. 49er FX -venekunnista Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz päätti kilpailunsa 24:ntenä (16., 14. ja 18.) ja Sinem Kurtbay-Silja Kanerva 28:ntena (8., 8. ja 7. hopeafinaalissa). Kaarle Tapper sijoittui Laser standardissa 33:nneksi (11. ja 39. kultafinaalissa) ja Monika Mikkola Laser radialissa 60:nneksi (kaksi ykkössijaa hopeafinaalissa).

Maapaikat Finn- ja Laser radial -luokissa

Aiemmin maailmancup-kiertueeseen kuulunut Palma de Mallorcan kilpailu oli tänä vuonna karsintaregatta Ranskan Hyèresin maailmancupiin.

Purjehdusmaajoukkueemme kilpailee seuraavan kerran huhtikuun lopussa Hyèresin maailmancupissa. Sekä Tenkanen että Nirkko ovat jo varmistaneet luokissaan maapaikan Rio de Janeiron olympialaisiin.

www.purjehdusmaajoukkue.fi

Lue myös nämä

X