Tilaa
Uutiset

Nirkko yhdeksäs Medemblikissä

31.05.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Finn-luokan voittaja, Kroatian Ivan Kljakovic Gaspic

Tapio Nirkko jatkoi Delta Lloyd -regatan kymmenen parhaan Finn-purjehtijan joukossa mitalipurjehduksia. Rangaistus pudotti Nirkon joukon häntäpäähän. Kokonaistulos motivoi kuitenkin eteenpäin.

Tapio Nirkko oli mitalipurjehduksessa 8:s ja koko kisan lopputuloksissa hän on 9:s.

– Mitalilähtö oli erittäin tasainen ja kääntyilevän tuulen takia sijat vaihtelivat useasti lähdön aikana. Tein viimeisellä ylämerkillä arviointivirheen, jonka seurauksena rikoin sääntöjä ja sain rangaistuksen. Mitalilähdön 8. sija on melko mitäänsanomaton. Tosin 9. sija regatassa on itseluottamuksen kannalta tärkeä saavutus.

Nirkon seuraavat kisat ovat Weymouthin maailmancup olympiavesillä elokuussa.

Tuuli Petäjällä oli tänään jäljellä yksi lähtö, missä hän sijoittui viidenneksi. Lopputuloksissa hän jää sijalle 13, eikä jatkanut mitalipurjehduksissa.

– Viides sija kovatuulisessa vikassa lähdössä. Taakse jäi monta kovaa nimeä, jotka kauden aiemmissa kisoissa ovat olleet edellä. Olen erityisen iloinen siitä että pystyin pitämään sijoitukseni kympin joukossa viidessä startissa yhdeksästä. Tästä on hyvä jatkaa viiden viikon päästä alkaviin EM-kisoihin, Tuuli kertoo.

49er-venekunta Lauri Lehtinen ja Kalle Bask sijoittui Hollannin Medemblikissä käydyssä regatassa lopulta sijalle 33. Kyseessä on varsin kelpo suoritus ottaen huomioon, että ensimmäisen päivän neljä lähtöä jäivät harmillisesti väliin. Viimeisten päivien tasaiset suoritukset ja sijoitukset kärkikymmenikön joukossa nostivat kuitenkin loppusijoitusta tasaisen varmaan tahtiin. Regatan viimeisessä lähdössä sunnuntaina venekunta Lehtinen & Bask oli 8:s.

Purjehduksen World Cup -sarjan ensimmäinen osakilpailu purjehdittiin Australiassa, toinen Miamissa, Yhdysvalloissa, kolmas Espanjan Palmassa ja neljäs Ranskan Hyeresissä. Seuraava, kuudes osakilpailu purjehditaan 19.-23. kesäkuuta Kielissä, Saksassa.

Kuvat: Delta Lloyd Regatta/Sander van der Borch
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X