Tilaa
Uutiset

Nirkko jahtaa mitalia

30.05.2010

KirjoittajaKiti Westerback

medemblik_2010529

Tapio Nirkko jatkaa ainoana suomalaisena mitalipurjehduksiin. Lauantain lähdöt eivät menneet suunnitellusti, mutta Nirkko on edelleen top10:ssä. Sunnuntain olosuhteet suosivat kookkaita Finn-purjehtijoita.

Lauantaina Tapio Nirkolla ja Finn-jollilla oli kaksi lähtöä. Tuulen suunnan ja voimakkuuden vaihtelut olivat hänen mukaansa radikaaleja.

– Molemmissa lähdöissä minulla oli sekä hyvät että huonot hetket. Kokonaisuudessa olen pettynyt päivään. Kokonaistuloksissa olen sentään 10 parhaan joukossa, yhdeksäntenä, Nirkko kertoo ja valmistautuu mitalipurjehduksiin.

Tuuli Petäjällä oli lauantaina vain yksi lähtö, missä hän oli 21:s. Lopputuloksissa hän jää 14:nneksi, eikä jatka mitalipurjehduksissa.

49er-venekunta Lehtinen & Baskin päivän kolmen lähdön sijoitukset olivat 3:s, 5:s, ja 9:s eli lopputuloksissa he olivat 34:s alkukisan sairasteluista huolimatta.

Joonas ja Niklas Lindgren eivät saaneet venevauhtiaan kuntoon ja he sijoittuivat 470-luokassa 24:nneksi.

Silja Lehtinen gasteinaan Maria Klemetz ja Mikaela Wulff päätti urakkansa Hollannin Medemblikissä Delta Lloyd -maailmancup-regatassa lauantaina yhteen voittoon ja yhteen tappioon. Se tiesi nelipäiväisen match race -kisan lopputuloksissa 18. sijaa 24 kilpailijan joukossa.

Fredrik Westman päätti kisan sijoittuen miesten laserissa sijalle 29.

Delta Lloyd -regatan viimeiselle päivälle on edelleen odotettavissa keskikovaa tuulta.

Delta Lloyd -regattaan osallistuu 707 purjehtijaa 53 maasta. Ensimmäiset karsintalähdöt purjehdittiin keskiviikkona 26.5. ja viimeiset mitalipurjehdukset ratkeavat sunnuntaina 30.5.

Lisätietoa ja tuloslistat

Kuvat: Delta Lloyd Regatta/Thom Touw
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X