Tilaa
Uutiset

Nautikulma nyt Pohjanmaallakin

15.02.2008

KirjoittajaVenelehti

Turkulainen Nautikulma avaa 500 m&³2; :n myymälän Kokkolaan, Suomen veneteollisuuden sydämeen. 

Niittykatu 1:ssä avataan liike Helsingin venenäyttelyn jälkeen.  Tarvikkeiden vähittäismyynnin lisäksi toimipiste keskittyy voimakkaasti veneteollisuuden palveluun. Kokkolan toimipisteen vetäjäksi on nimitetty 29-vuotias tradenomi Mathias Boberg. Hänen isänsä on pitkänlinjan veneenrakentaja Pohjanmaalta ja Mathias aloitti venealalla jo koululaisena kesätöissä. 

Nautikulma tulee tänä vuonna  toimineeksi 30 vuotta, mutta veneenrakentamisen taitoa yrityksessä on vieläkin pidemmältä ajalta.  Toimitusjohtaja Pentti Siltala aloitti veneenrakentamisen 1950-luvun lopulla ja perusti myöhemmin Siltala Yachts Oy:n, jonka päätuote oli Nauticat-moottoripurret.

Nautikulman liikevaihto on yli kaksi miljoonaa ja sillä on ennen Kokkolan toimipisteen avaamista yhteensä yli 2000 neliömetrin toimitilat Turussa ja Espoon Haukilahden venesatamassa. Vähittäismyynnin lisäksi yhtiön merkittävä asiakas on kotimainen veneteollisuus, yhtiöllä on myös vientiä (Turun liikkeessä asiakaspalvelua saa nyt myös venäjän kielellä). Nautikulma edustaa pariakymmentä kansainvälistä venetarvikevalmistajaa.

KW 15.2.2008

Lue myös nämä

X