Tilaa
Uutiset

Najad konkurssiin

09.08.2011

KirjoittajaAri Inkinen

Ari Inkinen

Ruotsalainen pursiveistämö Najad on ajautunut konkurssiin tänään tiistaina 9. elokuuta.

Yhtiö on jo pitkään kärsinyt rahoituskriisistä, joka on johtunut sekä heikosta myynnistä että maailmalla laajalti vaikuttavasta taloustaantumasta. Yhtiön johdon mukaan myös entisen omistajan vääriksi osoittautuneet ratkaisut vuosina 2006-2009 ovat vaikeuttaneet tilannetta.

Syksyllä 2009 pääosan silloin jo konkurssikypsästä yhtiöstä osti Animatrix Capital LLP, jonka osuus oli 90 %. Noin vuosi sitten aloittaneen uuden johdon mukaan yhtiö myi viimeisen vajaan vuoden aikana 42 venettä, joista 25 uusia. Menneen kevään aikana myynti on kuitenkin lähes pysähtynyt ja tuleva syksy näytti todella heikolta. Koska yhtiöllä oli runsaasti vanhoja velvoitteita, edes uuden omistajan pääomasijoitukset eivät riittäneet takaamaan yhtiön toimintaa, niinpä Najadvarvet AB päätti hakeutua konkurssiin.

Najadvarvet AB:n hallituksen puheenjohtaja Hans Johansson toivoo, että yhtiö jossain muodossa tai ainakin osa siitä voisi jatkaa veneiden tekemistä.

Najadvarvet perusteettiin vuonna 1971 ja 40 vuoden aikana se on valmistanut runsaast 2 000 venettä. Viime vuosien aikana Najadin ohella Henån ja Åmålin veistämöiltä on valmistunut Maxi-veneitä.

Najadin maahantuoja Suomessa on ollut NautiKarlsson Helsingissä.

Lue myös nämä

X