Tilaa
Uutiset

Naisten pitkä soutumatka

22.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Virgin GB Row 2010

Kuvan naisille ei varmaankaan lähiaikoina kannata ehdottaa souturetkiä. Neljä leidiä vietti seitsemän viikkoa laineilla 7,3-metrisessä soutuveneessä, jossa oli makuusoppi kahdelle. Näissä oloissa tv-tuottaja Belinda Kirk, 35, sairaanhoitaja Laura Thomasson, 23, atk-tukipäällikkö Beverley Ashton, 29, ja isoäiti Angela Madsen, 50. soutivat Britannian ympäri. Angela Madsen on entinen USA:n merisotilas, joka onnettomuudessa vammauduttuaan liikkuu pyörätuolilla.

Virgin GB Row -hyväntekeväisyystempaukseen lähti Lontoon Tower Bridgen alta kesäkuun 1. päivänä myös miesjoukkueen vene. Palkinnoksi oli luvassa kunniaa ja Sir Richard Bransonin lahjoittama komea pokaali. Tempauksella kerättiin varoja Help for Heroes -säätiölle.

Kun oli soudettu pari viikkoa, miesten veneen ankkuri juuttui pohjaan Land’s Endin edustalla ja heidän oli pakko pyytää ulkopuolista apua sen nostoon. Sääntöjen mukaan apua ei saanut ottaa vastaan, ja miehet luovuttivat.

Naiset jatkoivat ilman ulkopuolista apua vielä yli viisi viikkoa.

Vastoinkäymisiä tietysti riitti. Esimerkiksi vedentekokone sanoi sopimuksensa irti, aallot olivat kaataa koko veneen, yhden soutajan sormi murtui hänen sytyttäessään soihtua, jolla varoittaa veneen päälle ajamassa ollutta laivaa.

Vaivannäkö ei ollut turhaa – naisten palatessa Thames-joelle 22.7. ja soutaessa Tower Bridgen alitse tuloksena oli peräti maailmanennätys: he ovat ensimmäiset Britannian ympäri soutaneet naiset.

Virgin GB Row järjestetään myös ensi vuonna ja siihen on jo nyt ilmoittautunut 20 joukkuetta. 

Help for Heroes (H4H) on Bryn ja Emma Parryn kesällä 2007 perustama säätiö, joka auttaa Iso-Britannian armeijassa vaikeasti loukkaantuneita uuden elämän alkuun. Sen trikoloriranneketta kantavat mm. prinssi Willliam ja prinssi Harry, Jeremy Clarkson, James Blunt, Lewis Hamilton, Michael Caine ja David Beckham.

Lisätietoja

Kuva ja lähde: World Wide Images

 

Lue myös nämä

X