Tilaa
Uutiset

Naisten Match Race MM: Lehtisen jatkopaikka jäi yhden voiton päähän

25.09.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Lehtinen 24.9.2010 

Silja Lehtinen, Silja Kanerva, Mikaela Wulff ja Niki Blässar menettivät niukasti jatkomahdollisuutensa naisten match race -purjehduksen MM-kisoissa Yhdysvaltain Newportissa.

Suomalaiset sijoittuivat omassa jatkokarsintalohkossaan neljänneksi, kun kaksi parasta pääsi etenemään neljän venekunnan välisiin pudotuspeleihin kamppailemaan pääsystä kahdeksan parhaan kärkiryhmään.

Kisa oli niin tasainen, että suomalaisnelikolle olisi riittänyt jatkopaikkaan joko voitto alkulohkossa Ranskan Julie Bossardista tai jatkolohkossa Venäjän Jekaterina Skudinan kukistaminen. Kaikki näyttikin hyvältä venäläistä Euroopan mestaria vastaan aivan loppumetreille saakka.

– Skudina on ollut meille pitkin kautta vaikea vastus, mutta nyt pääsimme lupaavasti heti startista niskan päälle. Johdimme venäläisiä vielä viimeisellä ylämerkillä, mutta sitten spinnu (pallopurje) meni pahasti ”rintsikoille” (kierteelle keskeltä) hidastaen vauhtiamme. Purje aukesi vasta, kun Skudina oli kirinyt ohitsemme. Eroa maalissa oli vain muutama veneenmitta, kertasi kippari Lehtinen pettyneenä ratkaisuottelun jännittäviä vaiheita.

– Laulukuoroon joutuminen harmittaa, kun jatko oli lopulta yhdestä voitosta kiinni. Kai sitä pitäisi olla tyytyväinen tähänkin esitykseen kisojen nuorimpana tiiminä, mutta ei se tässä vaiheessa ainakaan lohduta, tuskaili Lehtinen.

Tilastojen valossa suomalaiskvartetti suoriutui tehtävästään odotetusti. Jatkoon selvisi maailman ranking-listalla vain Lehtisen edellä olevia kippareita. Kovimmat putoajat olivat ranking-viitonen Ranskan Anne-Claire Le Berre ja listan kymmenes Tanskan Lotte Meldgaard Pedersen, jonka ranking-listalla 14:ntenä olevan Lehtisen venekunta löi alkulohkovaiheessa.

Tulokset 23.9.2010

 

Lisätietoja

Kuva: Fried Elliott
Lähde: Gorm/EMG

 

Lue myös nämä

X