Tilaa
Uutiset

Naantalissa tapahtuu 22.-24.5.

27.04.2015

KirjoittajaKiti Westerback

Venemessujen kanssa samaan aikaan Naantalissa järjestetään 22.-24.5. Viinijuhlat Kaivohuoneella, Naantali Jazz Weekend, Naantalin Meripelastusseuran 50-vuotisjuhlat ja Kirjahyrrä Lastenkirjallisuusfestivaalit.

Lisäksi Naantalin uusitussa vierassatamassa vietetään Venemessujen yhteydessä sataman virallisia avajaisia. Lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa sisäänpääsy.

”On mahtava juttu, että Naantalin Venemessut on saanut ympärilleen lukuisia muita tapahtumia ja Naantalissa on varmasti kyseisenä viikonloppuna ohjelmaa kaikenikäisille. Erittäin ylpeitä olemme siitä, että Meripelastusseura on valinnut Naantalin Venemessut merkkivuotensa pääjuhlan ajankohdaksi. Meripelastus tulee näkymään messuilla monella tavalla viikonlopun aikana”, kertoo Naantalin Venemessujen projektijohtaja Tuomas Levanto.

Viikonlopun useat tapahtumat näkyvät myös Venemessujen ohjelmistossa.

Esimerkiksi Lastenkirjallisuusfestivaali Kirjahyrrän kirjailijavieraita ja lasten suosikkihahmoja, kuten Risto Räppääjä, nähdään Venemessuilla. Jazz Weekendin konsertteja pidetään messualueen läheisyydessä ja illalla rannassa, Naantalin Kaivohuoneella vietetään viinijuhlaa ennen messubileiden alkamista. Messujen virallisissa bileissä Kaivohuoneella esiintyvät perjantaina Scandinavian Music Group ja lauantaina Turun omat legendat Matti ja Teppo.

Naantalin Venemessut ja Viking Line tekivät yhteistyösopimuksen messujen kanssa. Yhteistyökumppaneiden ansiosta tapahtuma on päätetty edelleen järjestää pääsymaksuttomana.

”Ilman yhteistyökumppaneita tapahtumaa ei pystyttäisi järjestämään tässä laajuudessa eikä etenkään pääsymaksuttomana. Messujen ohjelma on tänä vuonna runsaampi kuin koskaan ennen, kiitos uusien ja vanhojen yhteistyökumppaneidemme”, Tuomas Levanto kertoo.

Messuilta kotiin presidentin veneellä

Yksi Naantalin Venemessujen mielenkiintoisimmista veneistä on käytetty vene. Messuilla on esillä Urho Kekkosen aikainen Finmar Commodore Kultaranta VI.

Veneen lahjoitti Neste Oy:n pääjohtaja Uolevi Raade vuonna 1973 Suomen tasavallan presidentin saattoveneeksi. Vene oli Urho Kekkosen presidenttikaudella ahkerassa käytössä myös kalastusretkillä.

Kultaranta VI ei ole aikaisemmin ollut yleisön nähtävillä messuilla. Ja mikä parasta, veneessä on Naantalin Venemessuilla hintalappu päällä, eli messuilta voi ajaa kotiin presidentin veneellä.

Naantalin Venemessuilla on yleisön pyynnöistä yksi laituri varattuna pelkästään käytettyjä veneitä varten.

Lue myös nämä

X