Tilaa
Uutiset

Naantalissa loisto- ja uutuusveneitä 27.-29.5.

03.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Naantalin Venemessut

Naantalin vierassatama on 27.-29.5. hetken kuin Monaco pienoiskoossa, kun laituriin kiinnittyy parikymmentä yli 10-metristä alusta. Uutuuksien joukossa on niin miljoonajahteja kuin kovaan käyttöön tarkoitettuja perusveneitäkin.

Yksi näyttävimmistä uutuuksista on lähes 2,3 miljoonaa euroa maksava englantilainen Sunseeker Manhattan 63, jonka Wihuri Oy Power Products esitelee ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Wihurin osastolla nähdään englantilaisia Fairline- ja amerikkalaisia Boston Whaler -veneitä.

– Isojen veneiden tarjonta on tällä kertaa todella näyttävä. Messuille ilmoittautuneiden veneiden helmi on Azimut 86S, minkä kokoista venettä ei Suomessa ole aikaisemmin messuilla nähty. Azimutin osalta ilmassa on kuitenkin pieni epävarmuus sen ehtimisestä messuille. Alus tulee rahtilaivalla Italiasta Suomeen ja jos matka menee hyvin, saadaan Azimut messuille, Juha Mäkinen Naantalin Venemessuilta toteaa.

Italialaisia Azimut-veneitä Naantalissa tullaan näkemään joka tapauksessa. Azimut S40 nähdään ensi kertaa messuilla Suomessa. Toinen messuilla nähtävä saman veistämön jahti on Azimut F38. Azimut-veneiden maahantuoja on North Marine Group Oy, jonka osastolta messuilla löytyvät myös amerikkalaiset Stingray-veneet.

Paljon uutuuksia ja ohjelmaa

Delphia Yachts esittelee messuilla 10,5-metrisen Delphia 1050 Escapen, Delphian ensimmäisen moottorivenemallin. Delphian pursien lisäksi messuilla nähdään mm. Dufourin, Bavarian, EF:n ja Hansen purjeveneitä sekä Suomen ensiesittelyssä Corsair Dash 750 -trimaraani.

Moottoriveneistä ensiesittelynsä Suomessa saavat norjalainen Nordkapp Boats 625 Noblesse ja ruotsalainen Tresfjord 360 FB sekä ruotsalainen rib-vene Dahl 18. Ensi kertaa esillä uivassa messutapahtumassa ovat mm. Princess V52 sekä Sealinen SC47 ja F42.

Messualueen tuntumassa järjestettävä Rysän Päällä Naantalissa -silakkatapahtuma ratkoo silakan perkauksen MM-tittelit ja vuoden 2010 Unikeko, yrittäjä Heikki Routamaa palkitsee perjantaina 27.5. Naantalin parhaan silakkaruoan. Lapsille on tarjolla vanhan kaupungin kummituskierroksia ja tietenkin Muumit ovat mukana kotikaupunkinsa messuilla.

Perjantaina 27.5. Naantalin Emma Teatterissa ensi-iltansa saa kesäteatterinäytelmä Vares ja Venemessujen avajaisillan juhlissa Kaivohuoneella messuyleisöä viihdyttää Dingo.

Lisätiedot

 

 

Lue myös nämä

X