Tilaa
Arvostelut

Murtuvan aallon harjalla

26.08.2020

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaDocendo (2019)
Hinta 29,95 €

Valokuvaajien Juha Metson, Mika Rokan sekä toimittaja Ville Vanhalan yhteistyönä syntynyt Murtuvan aallon harjalla – Saaristolaistarinoita Suomenlahdelta on teos, joka esittelee itäisen Suomenlahden elämää kuvin ja tarinoin. Kirjan keskiössä ovat kahdeksan ulkosaarta, jotka ovat monille niminä tuttuja. Kukapa ei olisi kuullut Rankista tai Haapasaaresta, jos on joskus merisäätiedotusta merenkulkijoille kuunnellut.

Teos kuvaa saarten elämää menneisyyden ja nykyisyyden kautta. Saarelaisten tarinat muodostavat kollektiivisen kertomuksen elämästä karuilla saarilla, jotka kaukana mantereesta uhmaavat tuulta, jäätä ja myrskyjä. Elämä saarilla ei ole aina herkkua, vaikka nykyasukkaiden elinkeino liittyy enää harvoin menneeseen saaristolaiselämäntapaan, kalastukseen ja metsästykseen.

Kirjan tarinat ovat nopeasti käyty lävitse, mutta henkeä salpaavien ja kauniiden valokuvien parissa voi viettää uudestaan tunnin jos toisenkin. Ne kertovat enemmän itäisestä Suomenlahdesta kuin tuhat sanaa. Erityisen mieleenpainuvia ovat valokuvien linnut, jotka lentävät ja liitävät vapaina meren yllä.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X