Tilaa
Arvostelut

Moottorivene – 100 vuotta huvi- ja kilpaveneilyä

17.02.2020

KirjoittajaLauri Kaira

TekijäJorma Rautapää, Nils "Nisse" Häggblom, Yrjö Klippi, Sten Söderholm ja Kari Wilén
KustantajaReadme.fi
Hinta27,95 €

Moottorivene on tietokirja, joka sisältää hämmästyttävän määrän tietoa moottorivoimalla kulkevista vesikulkuneuvoista. Kirja kuljettaa lukijansa temaattisesti läpi moottoriveneiden varhaisvaiheiden aina nykypäivän sähköveneiden aikakauteen. Kirjassa esitellään erilaisia moottoriveneitä, niiden suunnittelijoita ja rakentajia tarinoin, kuvin ja faktoin.

Kirjan tekijäkaarti on varsin kokenut. Teksti on syntynyt tietokirjailija ja valokuvaaja Jorma Rautapään, veneiden sekä perämoottoreiden parissa elämäntyönsä tehneen Nils ”Nisse” Häggblomin, tietokirjailija sekä Puuvenelehden kustantajan Yrjö Klippin, koneinsinööri Sten Söderblomin ja Frisk Bris -veneilylehden pitkäaikaisen päätoimittajan Kari Wilénin yhteistyön tuloksena. Tämä näkyy myös kirjan sivuilla. Moottoriveneistä on ammennettu fakta, jos toinenkin.

Moottorivene – 100 vuotta huvi- ja kilpaveneilyä on oiva perusteos moottoriveneilyn historiasta. Se on monimuotoisesti kuvitettu ja 288 sivua tarjoavat useammaksi illaksi luettavaa. Teoksen temaattinen lähestymistapa mahdollistaa miellyttävän lukukokemuksen, jolloin teoksen sivuilta voi tarvittaessa poimia itselleen mielenkiintoiset teemat.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X