Tilaa
Uutiset

Monte Carloon Marinetekin laiturit

29.09.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Monaco

Marinetek Group Oy voitti merkittävän venesatamaurakan Monacosta. Tilaaja on Monacon valtion omistama Ports de Monaco -yhtiö.

Marinetek toimittaa ruhtinaskunnan pääkaupungin Monte Carlon Port Hercule -huvivenesatamaan kolme laituria. Laiturit ovat Marinetekin järeintä mallistoa ja ovat vastaavia kuin yhtiön toteuttamissa kohteissa Dubain Palm Jumeirahin palmusaarella sekä Floridan West Palm Beachissa. Ne on tehty kestämään yli 100-jalkaisten superjahtien ympärivuotisen kiinnittymisen. Laiturit ankkuroidaan pohjaan joustavilla kumikaapeleilla.

Port Hercule tunnetaan kymmenien miljoonien arvoisista huvipursistaan, jet set -elämästään sekä satamaa vuosittain kiertävästä Monaco Grand Prix -kisasta. Se on ehdottomasti maailman tunnetuin huvivenesatama.

– Tämä on varmasti kaikkien satamarakentajien suurin haave, myös minun. Monacon satama on ylivoimaisesti maailman paras referenssi. Panemme kaiken osaamisemme ja kokemuksemme nyt peliin, toteaa toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Laituriyksiköt valmistetaan Marinetekin Kroatian tehtaalla ja laivataan suoraan asennuspaikalle. Urakka valmistuu huhtikuussa 2011.

 

Lue myös nämä

X