Tilaa
Jutut

Mitalilähdöt jäivät purjehtimatta Japanissa – Tenkanen viides, Tapper kuudes ja Mikkola yhdeksäs

Japanin Enoshimassa järjestetettyjen olympialaisten esikisojen mitalilähtöjä ei päästy tuulettomuuden vuoksi purjehtimaan torstaina, joten ne jätettiin kokonaan väliin.

22.08.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Japanin Enoshimassa järjestetettyjen olympialaisten esikisojen mitalilähtöjä ei päästy tuulettomuuden vuoksi purjehtimaan torstaina, tiedottaa Suomen purjehdus ja veneily ry eli SPV.

Voimaan jäivät siis aiemmat sijoitukset.  Tuula Tenkanen sijoittui Laser radialissa viidenneksi ja Monika Mikkola yhdeksänneksi. Kaarle Tapper oli Laser standardissa kuudes.

”Kilpailun aikana tuuli sekä maalta että mereltä, ja joka päivä oli paljon paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Haastava paikka, ja tulokset menivät monella ylös-alas”, Tenkanen sanoo.

” Tosi hyvin meni kisa. Kyllä tähän täytyy olla tyytyväinen”, Tapper summasi.

Suomalaisilla olisi ollut mahdollisuus kohentaa sijoituksiaan torstaina jopa mitaleille asti.

”Harmillista, ettei mitalilähtöjä päästy tänään purjehtimaan. Joukkueemme on kehittynyt ja sijat olivat sinänsä hyviä, vaikka mitalit jäivät vielä saavuttamatta. Kilpailu on ollut opettavainen Enoshiman vaihtelevien olosuhteiden suhteen. Paljon töitä on tehtävänä vielä ennen olympialaisia”, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo SPV:n mukaan.

Lue myös nämä

X