Tilaa
Arvostelut

Minisaaristoja

13.01.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaTurun Partio-Sissit ry
Hinta85 €

Joka kerta, kun Turun Partio-Sissien karttakirjan avaa, mieli alkaa haikailla vesille. Niin nytkin, vaikka vene on vasta nostettu telakalle. Kun karttoja selaa, päättää lähes joka sivulla, että tuonne pitää päästä ensi kesänä!

Turun Partio-Sissit julkaisi ensimmäisen Suuren Satamakirjan vuonna 1979. Muutama vuosi sitten ilmestyi Suuri Reittikirja ja nyt on saanut päivänvalon Minisaaristoja -kirja.

Tekijöiden mukaan kirjassa olevat kartat olivat alunperin tehty vain heidän omaa veneilykäyttöään varten. Taustalla on ollut halu päästä tutustumaan sellaisiin saartenpoukamiin ja muihin kohteisiin, mihin ei aiemmin ole uskaltanut mennä.

Minisaaristoja on hieno, laaja ja helppokäyttöinen kartasto saariston kohteista, joka täydentää virallisia merikarttoja. Tekijät muistuttavat kuitenkin, että kyse ei ole navigointikäyttöön tarkoitetuista kartoista, sillä kaikkia alueita ei ole sataprosenttisesti tutkittu, kartoista puuttuvat vedenalaiset kaapelit sekä syvyystiedot monin paikoin. Minisaaristoja kuitenkin helpottaa kulkemista sokkeloisessa saaristossa.

Kirja sisältää yli 80 erikoiskarttaa ja 20 detaljikarttaa Saaristomereltä sekä läntiseltä Suomenlahdelta. Kirjan koostamiseen on nähty valtava määrä työtä, ja sen huomaa. Tämä kirja on oiva lisä veneilevän perheen pukinkonttiin!

Turun Partio-Sissit

Lue myös nämä

X