Tilaa
Mainos

MAINOS: Millainen laina unelmaveneesi hankintaa varten?

01.12.2022

KirjoittajaHalvinlaina.fi

Harva asia maailmassa on yhtä rentouttavaa, kuin veneily lämpimänä kesäpäivänä kaikessa rauhassa. Maailman huolet unohtuvat, kun halkoo peilityyntä järveä vain vienon kesätuulen helliessä hiuksia. Monet meistä haaveilevat unelmaveneensä hankkimisesta usein, mutta loppujen lopuksi vain harvat lopulta tarttuvat toimeen. Veneen hankkiminen sinänsä ei eroa auton hankkimisesta juurikaan. Harvalla on valmiita säästöjä niin paljon, että voisi pelkästään niillä hankkia veneen kaikilla haluamillaan ominaisuuksilla, joten useimpien täytyykin veneen hankinnassa turvautua lainarahaan. Tässä artikkelissa kerromme, millainen laina kannattaa ottaa, jos olet hankkimassa unelmavenettä itsellesi.

Suunnittelu on äärimmäisen tärkeää ennen lainan hakemista

Lainaa ei kannata lähteä suin päin hakemaan, vaan ennen lainan hakemista on järkevää suunnitella asiat hyvin tarkasti. Kuinka suurta lainaa tarvitsee, millaisia kuukausieriä on valmis maksamaan ja saattaako eteen tulla tilanne, jossa lisälaina on tarpeen. 

Unelmaveneen hankinta on asia, jossa ei kovin paljon kompromisseja halua tehdä, joten siksi onkin hyvin tärkeää, että on jo etukäteen varmistanut lainan tuomat velvoitteet ja sen, että niistä selviytyminen ei aja taloudellisiin vaikeuksiin. Tähän suunnitteluvaiheeseen kannattaa varata kunnolla aikaa, ettei mitään asioita jää huomioimatta. Suunnitellessa kannattaa esimerkiksi vähintään hahmotella omaa talousbudjettia nyt ja lainan ottamisen jälkeen.

Millainen laina haetaan?

Kun suunnitteluvaiheen jälkeen ollaan tultu siihen tulokseen, että lainaa haetaan, on tullut aika päättää, millainen laina haetaan. Lainaan voi yleensä hakea vakuudetonta tai vakuudellista lainaa. Vakuuksiksi lasketaan esimerkiksi asuntoa tai muuta omaisuutta, kuten metsää tai sijoituksia. Vakuudellinen laina on korkoehdoiltaan edullisempaa, kuin vakuudeton laina, joten se on varteenotettava vaihtoehto, mikäli merkittävää omaisuutta on.

Vakuudeton laina on vaihtoehto, jos merkittävää omaisuutta ei ole tai sitä ei halua lainan vakuudeksi asettaa. Vakuudettoman lainan kohdalla luottopäätös tulee yleensä nopeasti ja mikäli hakija on täysi-ikäinen ja hänellä on säännölliset tulot, eikä luottotiedoissa häiriömerkintää, on päätös hyvin usein positiivinen.

Vakuudetonta lainaa hakiessa on kuitenkin tärkeää miettiä, valitako kertalaina, vai joustoluotto, jossa lainaa voi nostaa lisää tarvittaessa. Unelmien venettä hankkiessa eteen saattaa tulla kuluja, joita ei ole aluksi ottanut huomioon, koskien esimerkiksi tarpeellisia lisävarusteita. Joustoluotto on kuluiltaan kalliimpi, joten mikäli ei usko tarvitsevansa lisälainaa, ei sitä kannata valita.

Monessa palvelussa on erikseen mahdollisuus hakea venelainaa, mutta lainan veneeseen voi kyllä saada, vaikka lainan nimi ei erikseen olisi venelaina.

Kuinka lainaa haetaan?

Vakuudettoman lainan haku onnistuu nykyisin helposti netin kautta. Ennen lainanhakua tulee kuitenkin tiedostaa, että eri lainapalveluita on lukuisia ja lainojen kulut voivat erota toisistaan huomattavankin paljon. Voi kuulostaa tylsältä, että lainojen vertailuun tulee käyttää aikaa, varsinkin jos mielessä jo väikkyy unelmien vene, mutta tämä vaihe on ensiarvoisen tärkeää, ennen lainan hakemista. Lainan kokonaiskulujen lisäksi myös muut ehdot voivat erota dramaattisesti, sillä standardia ei monien asioiden suhteen ole. Onneksi netistä löytyy useampia sivustoja, kuten www.halvinlaina.fi, joissa tämä vertailuvaihe on tehty valmiiksi ja vieläpä asiantuntijoiden toimesta, joten lainanhakijan ei tarvitse käyttää tuntikausia käydäkseen kaikkien lainapalveluiden ehtoja läpi. Tällaiset vertailusivustot ovat koonneet ymmärrettävään muotoon eri lainojen ehdot, joten niitä hyväksikäyttämällä, voi päätöksen valitsemastaan lainasta tehdä hyvin.

Lainaa kannattaa kuitenkin hakea useammasta kuin yhdestä paikasta, sillä lainaehdot ovat viime kädessä aina henkilökohtaisia ja sivustoilla olevat ehdot vain suuntaa-antavia. Pelkkä lainan hakeminen ei vielä sido mihinkään, joten paras lopetus lainanhakuprosessille on, kun voit valita kolmesta tai neljästä sinulle räätälöidystä lainatarjouksesta sopivimman.

Lue myös nämä

X