Tilaa
Uutiset

Mieskaveritoiminta tarvitsee lisää vapaaehtoisia

13.02.2011

KirjoittajaJarno Jäntti

Jarno Jäntti  

Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistys ry:n järjestämää toimintaa, jossa mies toimii kaverina lapsille, joilla ei ole yhteyttä isäänsä.

Pienperheyhdistys on venemessuilla tavoittaakseen vapaaehtoisia miehiä mieskaveritoimintaan. Yhdistyksen vapaaehtoistyön ohjaaja Pekka Puukon mukaan venemessut ovat yhdistykselle hyvä tapa tavoittaa vapaaehtoisia miehiä.

Yhdistys on venemessuilla seitsemättä kertaa. Messuilta vapaaehtoiseen joukkoon on saatu kymmenisen miestä. Tällä hetkellä mieskavereina toimii noin sata miestä, joilla on kavereinaan noin 110 lasta. Mieskavereiden tarvitsijoita on paljon ja yhdistys kaipaa joukkoonsa lisää miehiä.

Yksin asuvista vanhemmista noin 85 prosenttia on naisia. Kaikilla lapsilla ei ole yhteyttä isäänsä, enoonsa tai ukkiinsa. Monet lapset eivät koskaan vietä aikaa miesten kanssa. Mieskaveritoiminnan kautta lapset saavat näkökulman sekä miesten että naisten elämään.

Veneilyä, kalastusta ja retkeilyä
kavereiden kesken

Käytännössä mieskaveritoiminta sisältää miehen ja lapsen tapaamisia kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Tapaamisissa voidaan tehdä mitä tahansa, mikä kiinnostaa kaveruksia. Puukko sanoo, että varsinkin veneily ja kalastus ovat olleet monelle lapselle mieluista puuhaa.

Mieskaveri Mikko Julkunen kertoo, että hän on käynyt lapsikaverinsa kanssa muun muassa luistelemassa, ongella ja erilaisilla retkillä. Välillä tapaamisia vietetään lapsen kotona vaikkapa lautapelejä pelaillen. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tekeminen, vaan yhdessä oleminen.

Uutta näkökulmaa elämään
ja molemminpuolista iloa

Miehillä kaveritoiminta tarjoaa mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita mies ei ehkä muuten tekisi.

Pienperheyhdistys tarjoaa mukaan haluaville miehille koulutusta, työnohjauksellista tukea, retkiä ja hyvää seuraa.

Lisää tietoa kaveritoiminnasta venemessujen osastolla 3a15 sekä verkkosivuilta 

 

Lue myös nämä

X