Tilaa
Uutiset

Merivuokko Salvessa

11.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Caj Grönholm

Pertti Duncker oli monille Vene-lehden lukijoille läheinen. Yksi heistä oli Caj Grönholm, joka seurasi Peran matkoja lukemalla hänen kertomuksiaan Vene-lehdestä ja kirjoittamistaan kirjoista.

– Antarctica-kirjassaan Pera kertoo purjehduksesta Etelämantereelle. Hänhän oli ensimmäinen ja on vieläkin ainoa suomalainen purjehtija, joka on itse rakentamallaan veneellä purjehtinut näin etelään. Tästä kirjasta syntyi minullekin vastustamaton pakkomielle päästä sinne.

– Kun toisen kerran olin lähdössä Etelämantereelle, keräsin rohkeuteni ja soitin Peralle Äitsaareen. Kysyin, voisinko tulla käymään. Halusin yöpyä Merivuokossa, joka oli kaksi kertaa purjehtinut Kap Hornin editse yli Draken salmen, maailman myrskyisimmän meren. Pera toivotti tervetulleeksi.

Grönholm istui monet kerrat Peran ja hänen kumppaninsa Mirjan kanssa helsinkiläisessä ”merimieskapakassa”, ravintola Salvessa. Yhteisten hetkien muistoksi syntyi Pertti Dunckerin ja Merivuokon kunniataulu, jonka ravintolapäällikkö Mika Elo (vas). sijoitti baarin päätyyn kaikkien janoisten merikarhujen ihailtavaksi.

Caj Grönholm

 

Lue myös nämä

X