Tilaa
Uutiset

Merivartiostolla ja Trafilla valvontaisku ammattiliikenteeseen – tuloksena vain joitain huomautuksia

Saaristomerellä ja Pohjanlahden alueella toteutetussa valvontaiskussa tarkistettiin 20 alusta, joissa kaikissa asiat olivat niin hyvin kunnossa, että viranomaisten piti jakaa vain muutamia huomautuksia.

31.08.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Länsi-Suomen merivartiosto toteutti yhdessä Liikenteen turvallisuus ja valvonta virasto Trafin kanssa valvontaiskun, jonka kohteena oli merialueen ammattiliikenne. Operaatio toteutettiin viikolla 30.

Tehostettu valvontaisku kohdistui Saaristomeren ja Pohjanlahden alueella liikkuviin ammattilaisaluksiin. Pääasiassa nämä olivat saaristoliikenteen matkustaja-aluksia sekä kotimaanliikenteen hinausyhdistelmiä, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Valvontaa suorittivat vartiolaiva Tursas, Nauvon, Wallagrundin, Kokkolan ja Rauman merivartioasemat sekä merenkulkutarkastajat.

Iskun aikana tarkastettiin kaikkiaan 20 ammattimerenkulussa käytössä ollutta alusta. Viranomaiset tutkivat muun muassa vahtihenkilöstön pätevyyskirjat ja ajokuntoisuuden, alusten reittisuunnitelmat, pelastuskaluston sekä rekisteröinti- ja katsastustodistukset.

Lopputulos oli, ettei alusten meriturvallisuudessa havaittu merkittäviä puutteita. Joitain huomautuksia viranomaiset katsoivat aiheelliseksi antaa, mutta Rajavartiolaitos ei tarkenna, mitä nämä koskivat.

Ammattiliikenteen ennaltaehkäisevä valvonta on viranomaisten mukaan tärkeää merelläkin niin meriturvallisuuden kuin asiakkaiden kannalta. Myös viranomaisyhteistyö on tärkeää.

Lue myös nämä

X