Tilaa
Jutut

Meritaisteluharjoitus Silja voi aiheuttaa viivettä erityisesti Porkkalan ja Syndalenin vesillä

Meritaisteluharjoitus Silja järjestetään 27.5.-7.6. Saaristomerellä, Suomenlahdella, Pohjoisella Itämerellä sekä Uudenmaan rannikkoalueilla. Rannikkoväylät ovat siitä huolimatta normaalisti käytössä.

05.06.2019

KirjoittajaTanja Paananen

Kuvaajamerivoimat

Toiminta keskittyy pääosin Läntiselle Uudellemaalle Hankoniemen ja Porkkalan väliselle rannikko- ja saaristoalueelle. Harjoitusten painopiste on Syndalenin, Hästö Busön, Upinniemen ja Russarön alueilla.

Merellä on harjoitusviikolla 23 liikehdintää enimmäkseen Turku-Gyltö-Hanko – akselilla ja venekalustoa on enemmän liikkeellä Porkkala -Syndalen välillä erityisesti 4. kesäkuuta ja 6. kesäkuuta.

Turvallisuudesta pidetään kiinni

Vaaralliset alueet merellä ovat Russarön ja Hästö-Busön eteläpuolella sekä maa-alueella jalkaväen ammunnoissa Syndalenin ampuma-alueella.

Vaara-alueet on valvottu tähysteisesti ja elektronisesti sekä venemiehistöjen toimesta. Maa-alueilla ampuma-alueet on merkitty kyltein ja alueelle vievät tiet on suljettu puomein tai puomeilla on vartiomies, joka kontrolloi kulkua alueelle.

Alueilla on turvallista liikkua, varsinkin rannikon suuntaista runkoväylää pitkin.

Millä ja mitä ammutaan?

Ammunnat toteutetaan harjoitusmaaleihin erikseen ilmoitetuilla ja rajoitetuilla alueilla. Maalilaitteita on maalla ja merellä. Puolustusvoimien ampuma- ja meluilmoitukset voi lukea osoitteesta https://puolustusvoimat.fi/ajankohtaista/ampuma-ja-melutiedotteet.

Harjoituksessa ammutaan sekä rannikkojoukkojen että pinta-alusten aseilla, eli jalkaväen aseilla, kranaatinheittimillä, rannikkotykistöllä ja rannikko-ohjuksilla.

Harjoitukseen osallistuvat alukset ampuvat laivatykistöaseilla Örön ampuma-alueella sekä raivaavat Gyltön seudulla merimiinoja viikon 23 aikana.

Joukkojen koulutusrytmi säätelee harjoitustoimintaa

Merivoimat harjoittelee ympäri vuoden sekä rannikolla että merellä. Suurimpien harjoitusten järjestäminen painottuu tavallisesti loppukevääseen ja loppusyksyyn, koska tässä vaiheessa tammi- ja heinäkuussa palveluksensa aloittaneet varusmiehet ovat koulutuksensa loppusuoralla ja näin ollen valmiita vaativimpiin ja suurempien joukkokokonaisuuksien harjoituksiin.

Harjoitusten johtajana toimii Merivoimien valmiuspäällikkö, komentaja Misa Kangaste, jolta saimme tiedot juttuumme.

Kannattaa seurata puolustusvoimien tiedotteita radiosta, teksti tv:stä ja internetistä puolustusvoimien sivuilta.

Lue myös nämä

X