Tilaa
Uutiset

Meripelastusseuran nuorisotoimintaan purjealus

10.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Meripelastus 20100610

Jorma Salomaa lahjoitti Suomen Meripelastusseuralle 40-jalkaisen Colin Archer -purjealuksen nuorisokoulutusta varten. Lahjoittaja halusi, että alusta tullaan käyttämään yleishyödyllisessä nuorisotyössä.

– Nuorisossa on Suomen ja myös Meripelastusseuran tulevaisuus. Purjehduksen parissa nuoret on helppo tutustuttaa meripelastustoimintaan ja vesillä liikkumiseen, hän perustelee.

Aluksen asemapaikka on Helsingin Pohjoisrannan Halkolaiturissa, missä se kastetaan keskiviikkona 23.6. klo 11.00.

Norjassa 1975 rakennetun kahveliketsin pituus on 15 metriä, leveys 4 metriä, syväys 2 metriä ja purjepinta-ala noin 100 m&³2;.

Alustyyppi suunniteltiin alun perin meripelastuskäyttöön, missä tehtävässä sitä käytettiin 1930-luvulle saakka.

Nuorisokoulutuksen lisäksi Meripelastusseura aikoo hyödyntää alusta pelastusmiehistöjen merimies- ja navigointitaitojen harjoittamisessa.

Meripelastusseuran nuorisotoiminta tarjoaa 9-16-vuotiaille nuorille hauskan ja hyödyllisen harrastuksen, missä opitaan jokaisen veneilijän tarvitsemia taitoja solmuista navigointiin ja ensiavusta palonsammutustaitoihin. Lisäksi harjoitellaan pelastautumista ja pelastamista hätätilanteissa vesillä.

Kouluttajina toimivat kokeneet meripelastajat, jotka ovat tottuneet toimimaan lasten ja nuorten kanssa. 16 vuotta täytettyään nuoret voivat halutessaan siirtyä harjoittelijaksi meripelastusalukselle.

– Aktiivista nuorisotoimintaa on tällä hetkellä noin kymmenessä meripelastusyhdistyksessä ympäri maata, ja lisäksi järjestetään valtakunnallisia nuorisoleirejä. Purjekoululaivan myötä toiminta kehittyy ja monipuolistuu valtavasti, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen.

Purjekoululaivahanketta mukana tukemassa on Reijo Rautauoman säätiö.

 

Lue myös nämä

X