Tilaa
Uutiset

Meripelastusseuralle uusi pelastusvene Kuopioon

Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen, joka sijoitetaan Kuopioon. Vene parantaa Kuopion Järvipelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi.

13.06.2022

Kirjoittajakipparin toimitus

Kuvaajamatias turunen

Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 42 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

Kuopion Järvipelastajien uusi pelastusvene aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta. Vene kastetaan 9.7., ja samalla juhlistetaan  yhdistyksen 50. toimintakautta Kallaveden äärellä.

Kuopion järvipelastajat suorittavat vuosittain noin sata pelastus- ja avustustehtävää toiminta-alueellaan.

Kuopion uusi pelastusvene on kuudes Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamassa PV3-luokan venesarjassa. Samaan aikaan vastaanotettiin myös sarjan seitsemäs vene, joka sijoitetaan Inkooseen.

Lue myös nämä

X