Tilaa
Uutiset

Meripelastajien alus kastetaan Naantalin Venemessuilla

15.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Naantalin Venemessut

Naantalin Seudun Meripelastajien kauan odottama uusi pelastusalus on laskettu vesille.

Ennen partioinnin alkamista alukselle annetaan kuitenkin virallinen nimi ja juhlallinen kastaminen tapahtuu lauantaina 25.5. klo 15.00 Naantalin Venemessuilla, Naantalin vierassatamassa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia siitä, että saamme viimein tämän uuden aluksen seuramme käyttöön, tätä on odotettu pitkään. Naantalin Meripelastusseuran partiointialue on laaja, Naantalista aina Kihdille saakka. Uuden aluksen myötä pääsemme paljon aikaisempaa nopeammin auttamaan pulaan joutuneita veneilijöitä ja muita avuntarvitsijoita, toteaa seuran puheenjohtaja Kalle Hartikainen.

Uuden PV 4-luokan aluksen partiointinopeus on 25-30 solmua. Alus edustaa moderneinta pelastusvenesuunnittelua ja ohjaaminen tapahtuu ruorin sijaan Vector Stick -ohjausjärjestelmän ohjaussauvoilla. Vesisuihkulaitteisto mahdollistaa liikkumisen myös sivusuunnassa.

– Tällaiset isot alushankinnat ovat valtavia ponnistuksia yksittäiselle meripelastusseuralle. Tämän uuden aluksen budjetti on noin 700 000 euroa, josta 100 000 euroa on paikallisten yritysten ja lähialueen kuntien rahoitusta. Loppuosa rahoituksesta tulee Raha-automaattiyhdistykseltä, kertoo Hartikainen.

Naantalin Seudun Meripelastajien uuden aluksen on rakentanut alumiinirakenteisten työveneiden ja erikoisalusten valmistukseen erikoistunut turkulainen Mobimar Oy.

Paljon nähtävää

Vielä yksi hyvä syy lähteä käymään aurinkoisen Naantalin vierassatamassa: meripelastajien uusi alus on nähtävillä koko viikonlopun 24.-26.5.

Naantalin Venemessut on paljon muutakin kuin pelkkä viihtyisä venenäyttely. Perinteisten Venemessubileiden tähtiesiintyjiksi saapuvat The 69 Eyes (pe) ja Martti Servo ja Napander (la). Ohjelmaa on koko perheelle. Esillä on tuttuun tapaan merellistä muotia ja erilaisia näytöksiä, sekä paljon kokeiltavaa ja testattavaa.

Venemessualueen ympärillä pääsymaksuttomalla alueella on laaja kattaus kesään ja vapaa-aikaan liittyviä tuotteita ja palveluja.

Venemessuilla tietysti on esillä veneitä – Naantalissa uusien veneiden lisäksi myös yritysten ja yksityisten käytettyjä myyntiveneitä.

Aukioloajat: pe klo 15-20, la klo 10-18 ja su klo 10-17.

Sisäänpääsymaksu: Aikuiset 12 euroa, lapset alle 15 v. ilmaiseksi vanhempien seurassa.

Lisätietoja 

Lue myös nämä

X