Tilaa
Uutiset

Meripelastajat kilpailevat Kuopiossa 4.9.

28.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Meripelastus

Suomen Meripelastusseuran 25. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut kokoavat lauantaina 4. syyskuuta Kuopion Väinölänniemelle 22 joukkuetta eri puolilta Suomea. 18 joukkuetta edustaa vapaaehtoisia meri- ja järvipelastajia ja 4 meripelastustyötä tekeviä viranomaisia.

Kilpailurata muodostuu kuudesta tehtävärastista: ensiapu, navigointi, viestiliikenne, merimiestaito, vedenvarasta nostaminen ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Kaikki tehtävät ovat sellaisia, joita meripelastajat kohtaavat myös tositilanteissa. Kilpailujen tärkein tavoite onkin kehittää miehistöjen pelastustaitoja sekä lisätä motivaatiota ja oppimishalua.

Ihmishenkien pelastaminen edellyttää nopeaa ja virheetöntä toimintaa. Kilpailuissa punnitaan paineensietokykyä ja sekä fyysistä että psyykkistä toimintakykyä.

Joukkueiden suoritukset arvioidaan jokaisella rastilla kriteereinä suorituksen virheettömyys ja suoritusaika.

Kolmen parhaan lisäksi kisoissa palkitaan jokaisen rastin paras joukkue, paras joukkueenjohtaja sekä hienoimman yhteishengen omaava joukkue.

Kuopion meripelastustaitokilpailu tarjoaa yleisölle vauhdikkaan tapahtuman lähellä kaupungin keskustaa. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään läheltä pelastajien toimintaa haastavissa tilanteissa. Lisäksi ohjelmassa on mm. alkusammutuskoulutusta sekä pelastusalusten ja pelastussukelluksen esittelyä.

Ensimmäinen joukkue lähtee klo 9.00 ja viimeisen joukkueen arvioidaan tulevan maaliin noin klo 16.00. Kilpailujen tulokset julkaistaan klo 18.30 mennessä.

Kilpailun tapahtumia voi seurata Väinölänniemen rastiradan lisäksi Peräniemen Kasinon kilpailukeskuksen reaaliaikaisessa tulospalvelussa. Tulospalvelu löytyy myös netistä, www.meripelastus.fi

Tapahtuman järjestämisestä vastaa SMPS Kuopion Järvipelastajat ry ja sen suojelijoina toimivat pelastusylijohtaja Pentti Partanen sekä Seppo Karvinen Saastamoisen Säätiöstä.

Joukkueet ilmoittautumisjärjestyksessä
(lähtöjärjestys julkistetaan 4.9. klo 9.00)

1. Etelä-Saimaa
2. Karjalan Lennosto
3. Tammisaaren Meripelastajat
4. Meripelastusyhdistys Sydväst
5. Länsi-Suomen Merivartiosto
6. Porvoon Meripelastajat
7. Turunmaan Meripelastusyhdistys
8. Lahden Järvipelastajat
9. Kotkan Meripelastusyhdistys
10. Suomenlahden Meripuolustusalue
11. Tampereen yhdistys
12. Helsingin Meripelastusyhdistys
13. Espoon Meripelastajat
14. Keski-Suomen Maastopelastus
15. Meripelastuskouluttajat
16. Suomenlahden Merivartiosto
17. Merisotakoulu
18. Meripelastusasema 1
19. Porvoon Meripelastajat II
20. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto
21. Porkkalan Meripelastajat 1
22. Porkkalan Meripelastajat 2

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X