Tilaa
Uutiset

Merimieskirkon näyttely Loviisassa

12.04.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Toljamo

”Merimieskirkko – tarinoita elämän merillä” on ensi kesän teema Loviisan Merenkulkumuseon erikoisnäyttelyssä. Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä Loviisan Merenkulkuhistorian säätiö ja Suomen Merimieskirkko ry. Näyttely on avoinna 14.5.-4.9. osoitteessa Laivasilta 8, Loviisa.

Kerro kokemuksistasi

Merimieskirkon historiasta ja tämän päivän arjesta kertova näyttely pohjautuu osittain Turussa Forum Marinumissa aiemmin esillä olleeseen näyttelyyn, jota nyt täydennetään paikallisella osuudella. Järjestäjien tavoitteena on tuoda esille yksittäisten henkilöiden kokemuksia merimieskirkosta. Yhteyttä museoon ja näyttelyn järjestäjiin voi ottaa etukäteen avajaispäivään saakka. Lyhyen tarinansa merimieskirkosta voi kirjoittaa ylös näyttelytauluun vielä kesän aikanakin.

Kudo sukat

Vanha ja yhä voimissaan oleva perinne on merimieskirkkopiirien laivoille lähettämät joululahjat. Näiden ”tuntemattomalle merenkulkijalle” lähetettyjen pakettien lämmittävin sisältö on villasukat. Merenkulkumuseon näyttelyssä on mahdollisuus osallistua joululahjatalkoisiin ja kutoa villasukkia merenkulkijoille.

Vuonna 1875 perustettu Suomen Merimieskirkko ry tekee kristillistä, sosiaalista, kulttuurillista ja diakonista työtä merenkulkijoiden ja ulkomailla olevien suomalaisten parissa ja toteuttaa kansainvälistä kristillistä työtä Suomen satamissa.

Ulkomailla suomalaisia merimieskirkkoja on seitsemällä paikkakunnalla, kotimaassa kahdeksalla.

Merimieskirkot ovat kaikille avoimia suomalaisuuden keskuksia saunoineen ja pullakahveineen.

Lisätietoja

Kuva: Marko Toljamo

 

 

Lue myös nämä

X