Tilaa
Uutiset

Merikarttojen kustantaja vaihtuu

22.10.2008

KirjoittajaVenelehti

Suomalaisten merikarttojen kustantaja vaihtuu. Uusi kustantaja on viime vuosina veneilyelektroniikan myynnillä tunnetuksi tullut helsinkiläinen Troil Marin, joka siirtyi äskettäin yrityskaupalla John Nurmisen omistukseen. Kustannussopimus on nelivuotinen (3 + 1). Vene-lehden saamien tietojen mukaan sopimus allekirjoitetaan virallisesti marraskuun aikana.

Merikarttojen muutoksista ja päivityksistä vastaa Merenkulkulaitos, jossa pitkälti päätetään, mitä uusia karttoja markkinoille vuosittain tehdään. Sen sijaan karttojen valmistus ja myynti on ulkoistettu kaupalliselle yritykselle.

Uusi sopimus on voimassa vuoden 2009 alusta alkaen. Se päättää pitkään jatkuneen Merenkulkulaitoksen ja Affecton yhteistyön. Johtaja Janne Kostamo Affectosta kertoo, ettei yritys tällä kertaa pärjännyt tarjouskilpailussa. Veneilijät tuntevat Affecton paremmin Karttakeskuksena.

Pc-tietokoneilla toimiva Veneily CD -navigointiohjelma pysyy ainakin toistaiseksi myynnissä Affecton omana tuotteena. Janne Kostamon mukaan Affecto luo jatkossa markkinoille myös muita veneilijöille tarkoitettuja karttatuotteita.

Merenkulkulaitoksen ja Affecton karttatuotanto ei ollut viime vuosina täysin ongelmatonta, sillä suosittujen merikarttasarjojen valmistus viivästyi monena vuonna etukäteen ilmoitetusta aikataulusta. Syyksi ilmoitettiin Merenkulkulaitoksen tavoite saada karttasarjoihin mukaan mahdollisimman tuoretta aineistoa.

HJO 22.10.2008

Lue myös nämä

X