Tilaa
Uutiset

Meri Kutsuu: Turussa esillä 200 venettä

11.03.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Mari Siirilä

Ahtojäät tekivät kiusaa veneitään Turkuun Meri Kutsuu -messuille uittaneille veneyrityksille. Vesiteitse Turkuun matkanneiden veneiden saapumista jännitettiin, mutta lopulta kaikki saatiin onnellisesti halliin. Noin 200 venettä sekä tarvikepuoli ovat esillä messuhalleissa neljän päivän ajan – 10.-13. maaliskuuta.

Messujen ohjelmistossa käsitellään tänä vuonna laajasti veneturvallisuutta. Näyttely nyt ensimmäistä kertaa nelipäiväinen. Käytössä on viisi hallia, sillä myös suuri auditorio on otettu käyttöön.

– Neljäs messupäivä toi lisämahdollisuuksia tutustua tapahtumaan, vakuuttaa projektipäällikkö Lisa Savola Turun Messu- ja Kongressikeskuksesta.

Kova talvi lisää kevään riemua. Kevättä ja jäiden lähtöä kuumeisesti odottava venekansa saa nauttia Turussa hyvästä kokonaisuudesta.

– Meri Kutsuu -messut kääntävät katseet tulossa olevaan veneilykauteen. Tämä on perinteinen ja odotettu kevään merkki. Messut on kävijälle helppo tapa tutustua kauden uutuuksiin ja muihin alan tuotteisiin, sanoo Lisa Savola.

Esillä kauden uutuudet

Yleisöllä on eilisestä lähtien ollut mahdollisuus nähdä koko joukko kauden uutuuksia mm. Saare 38, Fairline 42 Squadron, Bavaria Cruiser 36, Bavaria 34, Greenline Hybrid, Quicksilver 675 ja 535, Rodman Spirit 3, Drive-mallisto, Valiant, AMT 200 BR, Yamarin Cross 63 Bow Rider ja Cross 61 Center Console, Jeanneau Merry Fisher 625 ja Suomi 470 ja 420.

Puuveneet ovat omana kokonaisuutenaan D-hallissa, ja siellä voi seurata mm. pikkuisten koristekaarnaveneiden veistoa. Auditorioon nousee oma Botski-kokonaisuus, jossa nähtävillä on koko Pohjoismaiden suurin Valiant Rib -veneiden osasto.

Veneturvallisuuden puolesta

Airiston Merikoulutussäätiö järjestää messupäivinä luentoja veneturvallisuudesta. Yleisöluennoilla puhutaan mm. huviveneiden katsastuksesta, meren vaaroista sekä onnettomuuksien synnystä. Airiston Merikoulutussäätiö on aloittanut toimintansa viime syksynä Paraisilla.

Airiston Merikoulutusäätiön osastolla on kaikille avoin pallomeri. Tarkoituksena on, että jokainen voi kokeilla, miltä tuntuu nousta merestä pelastuslautalle.

Messujen ohjelmassa toimittaja ja kirjailija Altti Holmroos kertoo ja avartaa erilaisia saaristokohteita, myös Turun saariston ulkopuolelta. Holmroos kertoo myös sellaisista kohteista, joita ei ole merkitty merikarttoihin.

Tullin huumekoiranäytökset ovat messujen kestosuosikkeja, ja näytöksiin on jälleen mahdollisuus tutustua messupäivien aikana.

Vapaa-ajankalastajien luennoilla opitaan käsittelemään saaliskaloja oikein.

Messut ovat loppuviikosta avoinna pe 11.3. klo 12-19, la 12.3. klo 10-18, su 13.3. klo 10-17

Lippujen hinnat: aikuiset 12 e, perhelippu 25 e (2 aik. ja lapset alle 15 v), lapset (7-15 v ) 5 e, eläkeläiset, opiskelijat 9 e , ryhmät (vähintään 10 henkeä/ryhmä) 9 e, paikoitus 5 e.

Kiertelemme halleissa. Käy katsomassa, mitä siellä näimme!

Lisätietoja

Kuva: Mari Siirilä

Lue myös nämä

X