Tilaa
Arvostelut

Merenkulun riskit ja resurssit

13.01.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaSuomen merihistoriallinen yhdistys ry
Hinta21 €

Suomen merihistoriallisen yhdistyksen ja Museoviraston yhteistyönä julkaistavan Nautica Fennica -vuosikirjan tuorein versio käsittelee nimensä mukaisesti merenkulun toimintaan liittyviä riskejä ja resursseja. Kuten aiemmin, artikkelikokoelma sisältää uusia avauksia ja tutkimustuloksia liittyen julkaisun teemaan.

Monitieteisen teoksen kirjoittajat edustavat Suomen ja Pohjoismaiden historiaa, taloushistoriaa, etnologiaa, kirjallisuudentutkimusta, insinööritieteitä, taloustiedettä sekä valtiotieteitä. Konkarit ja uudet lupaukset ovat kaikki omien alojensa kärkeä ja se näkyy kirjan sivuilla.

Seitsemän artikkelia piirtää mielenkiintoisen kuvan merenkulun yhteenkietoutuvista riskeistä ja resursseista aina 1700-luvulta nykypäivään. Vaikka artikkelit pohjautuvat jo keväällä 2019 Turussa järjestettyjen Merihistorian päivien esitelmiin, ovat ne edelleen ajankohtaisia. Tästä osoituksena mm. väitöskirjatutkija Elina Maaniityn tutkimus taudeista, sairastamisesta ja kuolemasta merellä, joka koronapandemian aikana avaa hienosti kulkutautien historiaa merenkulun ja liikkeen näkökulmasta.

Trafiikki

Lue myös nämä

X