Tilaa
Arvostelut

Merenkulkijoiden siirtolaisuus

08.07.2020

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaSiirtolaisuusinstituutti (2019)

Merenkulkijoiden siirtolaisuus on 12 suomalaisen tutkijan yhteinen artikkelikokoelma, joka sisältää 11 syväluotaavaa artikkelia merenkulkijoiden siirtolaisuudesta aina 1700-luvulta nykypäivään. Teos on vertaisarvioitu, joten sen sisältö on tarkkaan punnittua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että teksti olisi jotenkin puisevaa, päinvastoin. Tarkoin laadittua tekstiä on mukava lukea.

Artikkelikokoelma yhdistää historian, etnologian, maantieteen ja sukututkimuksen näkökulmia. Sen keskeisenä kysymyksenä on, minne merenkulkijoiden muuttoliikkeet ovat suuntautuneet eri aikoina ja millaisia vaikutuksia niillä on ollut suomalaiselle yhteiskunnalle? Teos osoittaa mielenkiintoisella tavalla, että taloudellisten motiivien lisäksi merimiesten vaihteleviin kohtaloihin ovat vaikuttaneet monet eri syyt aina maailmanpoliittisista tilanteista henkilökohtaisen elämän sattumuksiin.

Painetun version lisäksi artikkelikokoelma on ilmestynyt myös sähköisenä ja se on ladattavissa ilmaisena pdf-versiona Siirtolaisinstituutin nettikaupasta.

Tekijä: Pirita Frigren (toim.). Kustantaja: Siirtolaisinstituutti 2019. Hinta: 35,00€

Lue myös nämä

X