Tilaa
Mainos

Mercury esitteli ensimmäisen sähköperämoottorinsa – Kuluvana vuonna luvassa kaksi lisää

Mercury Marine on viime aikoina tuonut runsaasti uutuuksia venemoottorien markkinoille.

09.02.2023

KirjoittajaMercury

Sähköistyminen on tullut liikkumiseen jäädäkseen. Se ei väistä vesistöjäkään, vaan ensimmäiset sähköiset venemoottorisovellukset ovat jo todellisuutta, ja kehityksen vauhti tuntuu vain kiihtyvän.

Mercury Marine on jo pitkään ollut venemoottorien innovaatiojohtaja. Vastikään Mercury Marine esitteli markkinoiden tehokkaimman perämoottorin, monella tapaa ainutlaatuisen Mercury Verado 600 V12:n, ja hieman sen jälkeen uudet Mercury Verado V10 350 ja 400 hv -moottorit.

Tammikuun alussa Mercury Marine esitteli Las Vegasin kuluttajaelektroniikan näyttelyssä sähköperämoottorien mallistonsa ensimmäisen moottorin, Avator 7.5e:n. Kuluvan vuoden aikana tullaan vielä näkemään Avator 20e ja 35e -moottorit.

Moottori on saatavana joko perinteisellä ohjauskahvalla tai erillisellä kaukohallintalaitteella varustettuna.

Avator 7.5e mallin teho on 750 wattia ja sen käytännön työntövoima on verrattavissa kannettaviin perämoottoreihin 2,5/3,5 hv:n teholuokissa. Moottori on saatavana joko perinteisellä ohjauskahvalla tai erillisellä kaukohallintalaitteella varustettuna, joten se sopii monenlaisiin veneisiin – pieniin¬ kumiveneisiin, soutuveneisiin ja purjejolliin.

Avatorin akku on helppo irrottaa lataukseen avaamalla moottorin päällä oleva kansi ja nostamalla litiumioniakku ulos. 1 kWh:n akku on kehitetty yhteistyössä venealan sähköjärjestelmiä valmistavan Mastervoltin kanssa. Akun nimellisjännite on 48 volttia ja se on IP67-suojattu.

AKKU. Akun lataaminen on vaivatonta. Sisäänrakennettu älykäs laturi seuraa jatkuvasti jännitettä ja virtaa.

Akun lataaminen on vaivatonta. Sisäänrakennettu älykäs laturi seuraa jatkuvasti jännitettä ja virtaa, minkä ansiosta lataaminen on turvallista ja tehokasta. Se myös pysäyttää lataamisen, jos ongelmia jostain syystä esiintyisi. Digitaalinäyttö seuraa virrankulutusta ja kertoo arvioidun jäljellä olevan ajoajan.

Mercury Marinen tuotekehitysjohtaja Tim Reidin mukaan Avator ei ole ainoastaan perämoottori, vaan samalla digitaalinen järjestelmä, jossa hallintalaitteet, mittarit, akku sekä mobiilisovellus ovat kaikki suunniteltu erityisesti sähkömoottoria varten. ”Uskomme, että Avator 7.5e -perämoottori tarjoaa ylivertaisen kokemuksen veneilijöille, joita kiinnostaa liikkua sähkön avulla pienillä veneillä”, hän sanoo.

DIGITAALINÄYTTÖ
Seuraa virran kulutusta ja kertoo arvioidun jäljellä olevan ajoajan.

Sovelluksella etuja

Avator 7.5e on ensimmäinen Mercuryn venemoottori, joka voidaan liittää Mercuryn uuteen sovellukseen. Ilmaiseksi ladattava sovellus antaa mahdollisuuden hyödyntää perustoimintoja, kuten ohjekirjastoa ja asiantuntijoiden neuvoja.

Mercury SmartCraft Connect -moduulin liittäminen perämoottoriin tuo käyttöön sovelluksen laajemmat ominaisuudet. Ne sisältävät muun muassa GPS-kartan, jonka avulla voit suunnitella matkasi. Voit myös seurata nopeutta, akun varausta ja perämoottorin käyttötunteja. Sovellus on saatavana iOS- ja Android-laitteille

AVATOR 7.5E ON NÄHTÄVÄNÄ HELSINGIN
VENE 23 BÅT -NÄYTTELYSSÄ 10.–19.2.2023.

Lue myös nämä

X