Tilaa
Arvostelut

Mauno, optimistinen pessimisti

05.07.2017

KirjoittajaAri Inkinen

TekijäKari Nars
KustantajaOy Standpoint Ab
Hinta28 €

Presidentti Mauno Koivisto oli mo­nitahoinen henkilö. Hänen henkilö­historiansa lienee tuttu useimmille suomalaisille. Vähemmän on puhut­tu hänen nuoruusvuosistaan ja har­rastuksistaan.

Mauno Koiviston kanssa työs­kennellyt Kari Nars on koonnut Koiviston ajatusten pohjalta kirjan, jossa hän paljastaa myös tämän fundeerauksia ja tapahtumia vai­herikkaan uran varrelta. Mielen­kiintoinen osuus kirjassa on myös Koiviston ura purjehtijana.

Mauno Koivisto oli innokas purjehtija. Vaikka varsinainen palo purjehdukseen syttyi varttuneella iällä, purjehdus liittyi hänen nuo­ruuteensa olennaisesti.

Koiviston isä oli laivapuuseppä, joten meren tarinat ja kokemukset olivat hänelle tuttuja. Konkreetti­semmin Mauno Koivisto tutustui purjehdukseen nuorena miehenä veljensä Joelin veneellä. Yhdessä vaimonsa Tellervon kanssa Mauno Koivisto purjehti Turun saaristossa. Myöhemmin hän hankki omaan ke­säpaikkaansa optimistijollan.

Varsinaiseksi inohimoksi purjeh­dus muuttui lomamatkalla Havaijilla vuonna 1985. Palattuaan Suomeen hän hankki Hobie Catin, josta tuli yhdessä kipparinsa kanssa usein nähty kaksikko niin Naantalin Kul­tarannan kuin Suomenlinnankin vesillä. Koivisto kutsuikin purjeh­dusta ”elämän toiseksi suurimmaksi elämykseksi”.

Booky.fi

Lue myös nämä

X