Tilaa
Arvostelut

Matka kotina – lapsiperheen elämää purjeveneessä

07.11.2018

KirjoittajaAri Inkinen

Tekijä Riikka ja Tuomo Meretniemi
Kustantaja Clear Sky Oy
Hinta38,95 €

Purjehdus on vain erilainen tapa matkustaa maailmalla, sanoi eräs maailmallapurjehtija. Meretniemen perheen lähestymistapa asiaan on toisenlainen; purjevene on koti, joka siirtyy paikasta toiseen. Ja kun matkailija elää matkaelämää, Meretniemet elävät matkatessaan kotielämää.

Riikka ja Tuomo Meretniemen vasta ilmestynyt kirja kertoo, millaista on olla kotona matkalla kolmen lapsen kanssa. Paljastettakoon tässä, että se on hyvin paljolti samanlaista kuin paikallaan pysyvässäkin kodissa, mutta toisaalta aivan erilaista. Lapset ovat lapsia kaikkialla.

Lapset ovatkin paljolti kirjan pääosassa – itse matkan ohella. Monet arkiset asiat saavat uudenlaisen perspektiivin, kun elämänpiiri rajoittuu 57-jalkaiseksi purjeveneeksi, toisaalta jokaisessa rannassa odottaa aina uudenlaiset elämykset ja kaverit leikkeineen.

Meretniemien kirja kertoo – lasten kokemusten ohella – lähes kaiken matkalle valmistautumisesta, veneestä, kohteista, purjehduksesta, melkeinpä pienintä yksityiskohtaa myöten. Se ei ole vain opas vastaavasta haaveilijoille, se on myös mainio johdatus ajattelemaan elämää mahdollisuuksina.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X