Tilaa
Uutiset

Match Race, Hampuri: Lehtinen päätti kautensa voitolla

08.11.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Ladies Only 2010

Silja Lehtinen (oik.) gasteinaan (vasemmalta) Annina Takala, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff päätti kautensa voittoon match race -purjehduksen ranking-kilpailussa Hampurissa Saksassa.

Lehtisen venekunta ei jättänyt finaaliotteluissa jossitteluille sijaa, kun kisan ykkössijoitettu isäntämaan Silke Hahlbrock joutui tunnustamaan suomalaisvieraat paremmakseen puhtaasti 2-0.

Pronssikamppailussa Venäjän Jekaterina Kutovaja päihitti Puolan Katarzyna Picin voitoin 2-1.

– Kisasta jäi hyvä maku, kun samalla noustiin Silkeä (Hahlbrock) vastaan käytyjen loppuottelusarjojen voitoissa tasatilanteeseen. Aiempien vuosien finaalit olivat hänen hyväkseen 2-1, kertoi kippari Lehtinen, jonka ryhmä voitti viikonlopun aikana purjehdituista yhdestätoista startista kymmenen.

Lehtisen ainoa tappio tuli round robiniksi kutsutussa kaikki kaikkia vastaan purjehditussa alkuvaiheessa Kutovajaa vastaan. Semifinaalissa suomalaiskvartetti löi Picin venekunnan vaivattomasti otteluvoitoin 2-0.

Lehtinen kilpaili kauden aikana yhteensä kymmenen naisten match race -kisaa eri kokoonpanoilla. Kanervan, Takalan ja Wulffin ohella hänen tiimissään ovat purjehtineet Niki Blässar ja Maria Klemetz, joka on parhaillaan äitiyslomalla.

Ennen Hampurin kilpailua Lehtinen oli voittanut kesän koitoksissa avoimen Suomen, Ruotsin ja Pohjoismaiden mestaruuden sekä sijoittunut Venäjän avoimissa toiseksi. Maailmancupin kilpailuissa Lehtisen kauden saldona on sijoitukset 18 (Medemblik, NED), 7 (Kiel, GER) ja 12 (Weymouth, GBR).

Lontoon olympiakisoissa 2012 mitalille naisten match race -luokassa tähtäävä Lehtinen asetti keväällä kausitavoitteekseen nousun maailman ranking-listalla 15 joukkoon ja sijoittumisen MM-kisoissa kahdeksan parhaan kastiin.

Ranking-tavoite täyttyi, kun viimeksi (27.10.) julkaistulla listalla Lehtinen on juuri 15:s, mutta syyskuun MM-purjehduksissa hän joutui tyytymään 17. tilaan. Sijoitus ei tasaisessa kisassa kerro koko totuutta, sillä kymmenen joukkoon yltäminen jäi lopulta yhden otteluvoiton päähän ja sen jälkeen tie olisi taas ollut avoin aina mitaleille saakka.

Lähde: Gorm/EMG
Kuva: Hamburger Segel-Club/Johann-Nikolaus Andreae

 

Lue myös nämä

X