Tilaa
Uutiset

Märketin vartiointi päättyi 141 päivän jälkeen

02.10.2007

KirjoittajaVenelehti

Suomen Majakkaseura lopetti Märketin majakan vartioinnin maanantaina 1. lokakuuta 141 päivän keskeytymättömän vahdin jälkeen. Viimeinen vahti haettiin maanantaina illansuussa Märketiltä, ovet suljettiin ja avaimet luovutettiin Merenkulkulaitokselle.

Märketillä palveli runsaat 50 vapaaehtoista seuran jäsentä ”majakanvartijoina”. Vahteja oli kaikkialta Suomesta ja yksi norjalainen. Vahdeista niukka enemmistö oli naisia.

Märketillä vieraili vajaat 100 huvivenettä Suomesta ja Ruotsista ja noin 500 ihmistä ensimmäisen sesongin aikana. Turistien määrä jäi jonkin verran tavoitteesta. Syynä tähän olivat heinäkuun tuulinen sää ja yhteysveneen rikkoutuminen kesken sesongin. Lisäksi tieto Märketin auki-olosta levisi Ruotsin puolella vielä puutteellisesti.

Merenkulkulaitos on alustavasti luvannut vuokrata Märketin majakan Suomen Majakkaseuralle myös ensi kesäksi.

Majakan tulevaisuutta pohti alkuvuodesta Ahvenanmaan maakuntahallituksen Märket-työryhmä, jossa oli myös Suomen Majakkaseuran edustus. Visiona on siirtää majakan omistus Ahvenanmaan maakuntahallitukselle, joka vuokraisi majakan edelleen Suomen Majakkaseuralle. Suunnitelman toteutumisesta ei ole tietoa.

Joulukuun alussa ilmsetyvässä Märketin muistelukirja 2007:ssa julkaistaan otteita Märketin vahtien internet-päiväkirjasta ja vahtien tarinoita kaudestaan. Lisäksi siinä julkaistaan parhaat valokuvat Märketin vuodesta 2007.

Lue Märketin päiväkirja

KW 1.10.2007

Lue myös nämä

X