Tilaa
Uutiset

Marinetek investoi Latviaan

20.10.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Vasemmalta: Danat Petrenko (Tekninen johtaja, Marinetek Latvia), Janis Pavlovits (Olainen kaupunginpormestari), Vjatsheslav Sprishevski (Toimitusjohtaja, Marinetek Latvia), Ilkka Seppälä (Konsernijohtaja, Marinetek Group) ja Ari Laakkonen (Osto- ja tuotekehityspäällikkö, Marinetek Group).

Marinetek avasi uuden tehtaan Latviaan Olaineen, 25 kilometrin päähän Riian keskustasta.

Keskiviikkona vihityn tehtaan myötä Marinetek pitää nyt hallussaan alan ylivoimaisesti suurinta tuotantokapasiteettia maailmassa.

Yhtiöllä on jo vuodesta 2005 lähtien ollut huvilalaituri- ja komponenttivalmistusta Riiassa. Vuoden loppuun mennessä koko Latvian tuotanto keskittyy Olaineen.

Latvia sijaitsee Marinetekin kannalta logistisesti hyvässä paikassa, lähellä Pohjois-Euroopan markkinoita. Maassa on saatavilla ammattitaitoista työvoimaa ja tuotantokustannukset ovat alhaiset.

– Liikevaihtomme kasvaa tänä vuonna noin 30 % ja kaikki tulee ulkomailta. Tuotantokapasiteettia tarvittiin lisää, koska erityisesti Puolan, Tanskan ja Liettuan markkinat ovat kasvaneet ennakoitua nopeammin. Oli strategisesti järkevää investoida Latviaan, jossa meillä on jo ennestään osaava henkilökunta ja hyvin toimiva tuotantoyksikkö, toteaa Marinetek-konsernin toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.Marinetek on laajentunut 10 vuodessa kovalla vauhdilla eri puolelle maailmaa.

Suomalaisyhtiön raskasponttoneja valmistetaan lisenssillä Suomen ja Latvian lisäksi Ruotsissa, Portugalissa, Kroatiassa, Turkissa, USA:ssa, Arabiemiraateissa, Venäjällä ja Ukrainassa.

Teräslaitureita valmistuu lisäksi Intiassa, Englannissa ja Puolassa. Tuotanto Kiinassa ja Romaniassa käynnistyy lähikuukausina.

– Syksyyn ajoittuneet suurtoimitukset eivät onnistuisi ilman Latvian uuden tuotantolaitoksen lisäkapasiteettia. Tilausten kimpussa ovat myös Suomen ja Pietarin tehtaat, jotka pyörivät täysillä marraskuun loppuun asti. Teimme Latvian investointipäätöksen kesäkuussa ja löysimme tuotantoon sopivan kiinteistön heinäkuussa. Tuotanto ajettiin ylös kahdessa kuukaudessa. Tässä paikallinen organisaatio toimitusjohtaja  Vjatsheslav Sprishevskin johdolla teki lähes ihmeen, sanoo Marinetekin Group Oy:n tekninen johtaja Ville Leisti.

Suomalainen Marinetek Group valmistaa venesatamia ja kelluvia rakenteita sekä tarjoaa niihin liittyviä palveluja. Konserni toimii 40 maassa, siihen kuuluu 13 tytäryhtiötä eri puolilla maailmaa ja se valmistaa lisenssillä 15 maassa. Marinetek Latvia on yksi konsernin tytäryhtiöistä.

Lisätietoja

 

 

Lue myös nämä

X