Tilaa
Arvostelut

Manhattan Beach

17.02.2020

KirjoittajaLauri Kaira

TekijäJennifer Egan
KustantajaTammi
Hinta 27,95 €

Manhattan Beach on Pulizer-palkinnon voittaneen Jennyfer Eganin kolmas suomennettu romaani. Se on kiehtova historiallinen kertomus 1930- ja 1940-lukujen Manhattanista, jota lama ja toinen maailmansota varjostavat. Brooklynin sataman nuhjuiset sivukujat, kuppilat ja yökerhot merimiehineen, gangstereineen ja satamatyöntekijöineen heräävät henkiin kirjan sivuilla.

Teoksen keskiössä on nuori Anna Kerrigan, jolla on erityinen suhde mereen ja elämään ylipäätään. Jo lapsena hän uskalsi kahlata hyiseen veteen muista välittämättä. Aikuistuttuaan hän taistelee tiensä toisen maailmansodan puhjettua ensimmäiseksi naissukeltajaksi Yhdysvaltojen laivaston telakalle. Hän ei muutenkaan kaihda riskin ottamista ja uskoo itseensä aikana, jona naiset marssivat ulos sovinnaisista rooleistaan sodan myötä.

Eganin teos on viihdyttävä ja tarkka historiallinen romaani, jonka lukee mielellään. Sitä on ylistetty ympäri maailmaa, eikä suotta. Kertomus etenee sujuvasti ja lukemista on vaikea lopettaa kesken. Tästä on myös kiittäminen romaanin suomentanutta Helene Bützowia, joka on tehnyt mainiota työtä.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X